Ook met weinig zeilervaring kun je op zeilvakantie

Ook met weinig zeilervaring kun je op zeilvakantie

Inhoudsopgave

Heb je weleens gezeild en smaakt dat naar meer? Of heb je nog nooit gezeild, maar wil je het een keer proberen? Er zijn zeilvakanties voor iedereen! Met weinig zeilervaring kan je het beste kiezen uit meezeilen, een jacht huren met schipper of een Blue Cruise. Wat het allemaal inhoud gaan wij je vertellen.

Meezeilen

Meezeilen betekent dat je individueel, als gezin óf als vriendengroep inscheept op een comfortabel zeiljacht waar een schipper aanwezig is. Je hebt dus geen zeilervaring nodig, maar als je zin hebt neem je gerust een keer het roer over van de schipper.

Tijdens de zeiltochten wissel je mooie ankerbaaien af met gezellige dorpjes. Overdag vaar je van de ene bestemming naar de andere en maak je regelmatig een tussenstop om lekker te zwemmen of te snorkelen. ‘s Avonds meren we af aan een kade en ontdek je de gezelligheid van oude dorpen en terrasjes.

De meeste meezeilvakanties zijn onderdeel van een flottielje groep*. Ideaal voor gezinnen met kinderen, maar ook voor alleen gaanden. Het aantal deelnemers ligt tussen de drie en acht personen per meezeilend zeiljacht en kun je al boeken vanaf 500 euro per persoon.

Ook met weinig zeilervaring kun je op zeilvakantie

Zeiljacht huren met schipper

Heb je liever wat meer privacy aan boord? Kies dan je eigen jacht met een ervaren schipper. Bij hem is het jacht in vertrouwde handen. Bovendien kent hij ook het gebied op z’n duimpje en brengt je naar verscholen baaien en pittoreske dorpjes. Met veel plezier bezorgen ze jou een onvergetelijke, ontspannen en veilige vakantie met familie of vrienden!

De schipper heeft zijn eigen cabine aan boord want een stukje privacy is ook voor hem/haar gewenst. Daarnaast is de schipper vrij van kosten voor eten en drinken. De dagvergoeding voor een schipper ligt tussen de 120 en 170 euro per dag exclusief de huur voor het zeiljacht.

Ook met weinig zeilervaring kun je op zeilvakantie

Een Blue Cruise

Hou je van wat meer luxe, ruimte, gezelligheid en ben je ook een beetje avontuurlijk ingesteld? Dan is een Blue Cruise zeilvakantie perfect voor jou! Het is een kleinere houten cruise-zeilboot met gemiddeld 8 tot 20 gasten. ‘s Nachts ligt het jacht in een baai, bij een klein dorpje of vissershaventje. ’s Ochtends duik je direct vanuit je bed in de turquoise zee. Daarna vaar je verder langs de groene kusten naar een volgende baai. Hier kun je weer heerlijk zwemmen, snorkelen, suppen of met de kano varen.

Met een kleinere groep mensen op een Blue Cruise zeilvakantie heeft zo z’n voordelen. Er is veel ruimte aan boord en cabines hebben eigen sanitaire voorzieningen. Er zijn maar liefst drie of vier bemanningsleden. Zij zijn zeer ervaren en brengen je naar de mooiste locaties en word je ook ongekend verwend met culinaire lekkernijen. Prachtig gepresenteerd op het sfeervolle achterdek. Bij een Blue Cruise huur je het complete jacht of boek je je eigen cabine inclusief eten en drinken aan boord vanaf 950 euro per persoon.

We hopen dat je zo een goed beeld hebt van de verschillende mogelijkheden en zijn heel benieuwd voor welk soort zeilvakantie jij kiest!

Ook met weinig zeilervaring kun je op zeilvakantie

Meer informatie

Wil je meer weten over zeilvakanties? Kijk dan eens op zeilvakanties.nl. Hét portal voor alle soorten zeilvakanties in binnen- en buitenland met als belangrijkste bestemmingen Griekenland, Italië, Kroatië, Turkije en Nederland. Ook vliegtickets, accommodaties, huurauto’s, verzekeringen, zeilcursussen, tips & tricks en de leukste zeilverhalen vind je hier eenvoudig en snel.

*Flottielje zeilen is een perfecte balans tussen zelfstandig varen en de kennis van de begeleiding ter plaatse. Daarnaast de gezelligheid van een gelijkgestemde groep. Bij meezeilen huur je een cabine op het begeleidende flottielje zeiljacht. Hiermee vaar je samen met een aantal andere schepen een bepaalde route van één of twee weken.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten