Reis de Oscarnominaties van 2018 achterna

Reis de Oscarnominaties van 2018 achterna

Inhoudsopgave

Mensen van over de hele wereld zitten aanstaande zondag aan hun beeldschermen gekluisterd om te zien welke films de Academy Award winnen. Voor alle trouwe bioscoopgangers, heeft Expedia een lijst van de beste reisbestemmingen samengesteld die gebaseerd is op de Oscarnominaties van 2018. Dus pak je koffers en waan je een filmster!

Nominaties voor beste film

‘Call Me by Your Name’
Gefilmd in Milaan, Italië
Begin in Milaan. Filmliefhebbers willen in de rode, pluche stoelen zitten in het Teatro alla Scala, het geliefde operagebouw in Milaan. Rij richting het oosten van Milaan naar de glooiende wijngaarden van de streek Franciacorta, waar de beste mousserende wijnen van Italië worden geproduceerd en gebotteld. Of, nog beter, fiets door het platteland net zoals Elio en Oliver. De verleidelijkheid van Lombardije is niet uitsluitend voor Luca Guadagnino en zijn charmante acteurs. Jij kunt er absoluut ook van genieten.

‘Darkest Hour’ en ‘Phantom Thread’
Gefilmd in Londen, Verenigd Koninkrijk
Kun je praten als Brugman? En als Churchill? Duik bij het Churchill Museum and Cabinet War Rooms de ondergrondse bunker in waar Winston Churchill en het Britse oorlogskabinet beschermd zaten tegen de Duitse bommen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

‘Dunkirk’
Gefilmd in het Noorderdepartement, Frankrijk
Het is nu veilig om je op de stranden van Malo-les-Bains te begeven. Breng voordat je gaat bakken in de zon en in een strandzeilwagen over het zand heen raast, een bezoek aan het Musée Dunkerque 1940 (dat vanaf 1 april 2018 weer geopend is). Het belfort van Brugge bevindt zich op 9 kilometer ten zuiden van Duinkerken en is zeker ook je tijd waard. Deze toren staat symbool voor gezamenlijke vrijheid en is nu ook opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

‘Lady Bird’
Gefilmd in Sacramento, Californië
Roadtrip naar Centraal-Californië! Gouden tip: Strek je benen tijdens een Beermaster Tour van de Budweiser Brewery in Fairfield (reserveer van tevoren en zorg dat je gesloten schoenen draagt). Geniet hier van het nachtleven door naar Laughs Unlimited, een van de langstlopende comedyclubs in de VS, in het hart van Sacramento te gaan. En jij dacht dat Christine ‘Lady Bird’ McPherson de enige persoon in Sacramento was met hilarische oneliners.

‘The Post’ en ‘The Shape of Water’
Gefilmd in Washington D.C. en Baltimore, Maryland
Bezoek het Capitool, het Witte Huis, het Lincoln Memorial, het Vietnam Veterans Memorial en de National Mall. Wat wil je nog meer? Oké, nog eentje dan, omdat we het over geheime, en zwaar beveiligde, regeringsdingen hebben: Het International Spy Museum! De slogan van het museum: ‘Neem niets zomaar aan.’

Nominaties voor beste niet-Engelse film

“A Fantastic Woman”
Gefilmd in Santiago, Chili
Vind alle felle kleuren van ‘A Fantastic Woman’ in Bellavista, de kunstbuurt van Santiago. Bewonder de straatgraffiti, markten en boetiekjes. Loop langs La Chascona, het voormalige huis van Pablo Neruda, voordat je de heuvel San Cristobál gaat trotseren.

‘The Insult’
Gefilmd in Beirut, Libanon
Dompel je onder in de geschiedenis en de luxe hotels van Beirut, Libanon! Wil je graag relikwieën zien uit de bronstijd? Begeef je naar het nationale museum van Beirut. Ga daarna mee met een rondvaart langs de kalkgrotten in de vallei Nahr al-Kalb, op slechts 18 km ten noorden van Beirut.

‘Loveless’
Gefilmd in Moskou, Rusland
Wil je graag het romantische Rusland uit de boeken ervaren? Koop kaartjes voor het ballet in het Bolsjojtheater en droom even helemaal weg in deze sprookjeswereld. Hoop je om naar een museum buiten het Kremlin te gaan? In het paleis van de Romanov-bojaren kom je alles te weten over de vroegere aristocratie van Moskou.

‘On Body and Soul’
Gefilmd in de buitenwijken van Budapest
Budapest is het land van de duizend baden. Je kunt op elke dag van je reis een ander thermaalbad bezoeken! Dus welke wordt het? Ga je de helende wateren van het Széchenyibad, dat zich in een neobarok paleis bevindt, proberen? Of ga je loungen in de schemerige en achthoekige baden van het Királybad?

‘The Square’
Gefilmd in Stockholm, Zweden
Filmfanaten, begeef je naar Stockholm! Het Filmhuset is een absolute must see. Er worden vaak nationale filmfestivals gehouden en er is hier een enorme bibliotheek waar alles wat met film te maken heeft gevonden kan worden. Het gebouw zelf ziet eruit als een filmcamera!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten