Stedencombinaties worden steeds populairder

Steden combinatiereizen steeds populairder

Inhoudsopgave

Het zomerweer is weer in aantocht, dat betekent de ideale reisperiode voor een korte getaway. New York, Berlijn en Londen blijven immer populair als stedentrip. Welke steden hebben nog potentie? De redactie van Voyago.nl stelde vijf vragen aan twee experts uit de reisbranche: directeur Jan-Bert en Linda Andeweg van stedenreizen specialist Sunair naar de laatste trends en ontwikkelingen.

Welke steden worden het meest geboekt in het voorjaar?
‘Onze top drie is New York, Londen en Barcelona. In het najaar zijn naast bovengenoemde steden ook Wenen, Rome, Lissabon en bijvoorbeeld Berlijn populair’, aldus Andeweg.

Is er meer vraag naar stedentrips?
‘We merken een duidelijke groei ten opzichte van vorig jaar. Dat was een onrustig jaar met aanslagen waardoor mensen hun stedentrip wellicht hebben uitgesteld. We merken dat het vertrouwen weer terugkomt en dat resulteert in een groei van circa 10 procent’, zegt Wissink. ‘Ook Parijs wordt weer meer en meer verkocht.’

Welke steden hebben nog potentie?
‘Bijvoorbeeld Sevilla, Reykjavik, Kopenhagen, Stockholm maar ook Porto en Krakau.’

Wat zijn de verwachtingen voor 2017?
‘De verwachtingen voor dit jaar is dat we afsluiten met een grote plus van minimaal 10 procent en dat ook de traditionele steden goed geboekt blijven worden. Ook zien we een groei in de vraag naar stedencombinaties; Reykjavik of Washington en New York, of Porto en Lissabon, Rome en Florence’, zegt Wissink. ‘Vaak worden onze steden ook gebruikt als starterspakket waarbij de terugreis wordt uitgesteld.’

Naar welke stad gaan jullie zelf het liefst op vakantie?
‘Wij houden beiden erg van Spanje dus de Spaanse steden zijn bij ons beiden altijd favoriet geweest’, aldus Wissink. ‘Maar… Na mijn 6e opeenvolgende jaar met een bezoek aan New York, heeft deze stad mijn hart toch echt gestolen’, stelt Andeweg.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten