Student twee keer per jaar op buitenlandse vakantie

Student twee keer per jaar op buitenlandse vakantie

Inhoudsopgave

De afgelopen 12 maanden ging de Nederlandse student gemiddeld genomen 2,4 keer op vakantie naar het buitenland. Dat blijkt uit recent onderzoek van Vakantiedealz.nl onder 1243 studenten.

Spanje, Frankrijk, Italië, Griekenland en Kroatië blijken populaire buitenlandse bestemmingen tijdens de zomervakantie van 2017. Binnen Nederland zijn vooral de Waddeneilanden, Zeeland en Friesland in trek onder studenten.

De afgelopen zomerperiode ging 91 procent van de Nederlandse studenten op vakantie. Ruim 87 procent* ging op vakantie naar het buitenland en 15 procent* trok er in de zomervakantie op uit in eigen land. De top 10 van buitenlandse zomerbestemmingen voor studenten bestaat uit:
1. Spanje
2. Frankrijk
3. Italië
4. Griekenland
5. Kroatië
6. Duitsland
7. Portugal
8. Verenigde Staten
9. Hongarije
10. Noorwegen

Binnen Nederland ging ruim 40 procent van de studenten tijdens de zomervakantie richting de Waddeneilanden (vooral Texel en Terschelling), Zeeland en Friesland.

Overige resultaten uit het onderzoek
Hoe vaak studenten op vakantie gaan naar het buitenland verschilt behoorlijk per studentenstad. Zo blijkt een Delftse student gemiddeld 2,9 keer per jaar op vakantie te gaan naar het buitenland, terwijl studenten uit Eindhoven en Groningen dit ‘slechts’ 2,1 keer per jaar doen.
Ook blijken WO studenten (met 2,6 keer) vaker op vakantie te gaan naar het buitenland dan HBO studenten (2,2 keer).

* 11% van de respondenten bracht de zomervakantie zowel in het buitenland als in Nederland door

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten