Tasmanië: het zuidelijkste puntje van Australië

Inhoudsopgave

Aan de andere kant van de wereld vind je een eiland genaamd Tasmanië. Het eiland is vernoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman en staat bekend om de mooie natuur, interessante geschiedenis en cultuur. Het is een must om tijdens je rondreis door Australië het bijzondere eiland te bezoeken.

Genieten in alle rust

Tasmanië is vrij onbekend onder de toeristen waardoor je het eiland in alle rust kunt ontdekken. Het landschap van Tasmanië is heel anders dan die van Australië en dat zie je vooral terug doordat maar liefst 40 procent van het eiland bestaat uit beschermd gebied. Overal om je heen zie je ruige wildernis en al snel spot je de eerste koala’s en kangoeroes. Door de rust is het heerlijk om hier te fietsen of te gaan kajakken door de Tasmaanse natuur. Hier kom je even tot rust van je rondreis door Australië.

Wilde dieren spotten in Tasmanië
Kangoeroe

Belangrijke en bijzondere steden

De belangrijkste stad van Tasmanië is Hobart. Het is een historische plaats en één van de oudste steden van het eiland. In Hobart vind je veel hippe bars en cafés en vinden er vaak festivals plaats. De stad is een fijne uitvalsbasis voor als je even wil rusten op het strand. De meest bijzondere stad van Tasmanië is Port Arthur. De historie van deze stad gaat ver terug in het verleden. Je merkt goed dat deze stad vroeger werd gebruikt als strafkamp voor de eerste bewoners van Australië. Het is een verdrietige plek, maar ook heel boeiend voor als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Tasmanië.

De verdrietige stad Port Arthur
Port Arthur

Prachtige Nationale Parken

In het westen van Tasmanië vind je het Franklin-Gordon Wild Rivers National Park en het is een fantastische plek om te raften, te klimmen of te wandelen. In het noordelijke gedeelte van het park vind je mooie wandelpaden die dwars door het regenwoud gaan. Voor een wat meer ongerepte natuur is het Southwest National Park een aanrader. Tasmanië bestaat grotendeels uit dit park en het is een prachtige plek. Overal vind je wilde rivieren, wilde bloemen en enorme watervallen. Er staan hier gigantische bomen en je hebt een uitzicht op besneeuwde bergtoppen. In één woord: prachtig!

Het mooiste national park van Tasmanië
Southwest National Park
Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten