Tien redenen om Valencia in 2018 te bezoeken

Tien redenen om Valencia in 2018 te bezoeken

Inhoudsopgave

Nieuwe openingen, belangrijke verjaardagen, fascinerende evenementen en meer vluchtmogelijkheden dan ooit! Hier zijn tien topredenen om de op twee na grootste stad van Spanje te bezoeken in 2018.

1. Meer vluchten brengen Valencia nog dichterbij

De op twee na grootste stad van Spanje is voor citytrippers uit Nederland en België makkelijker te bereiken dan ooit. Het aantal maatschappijen dat koers zet naar Valencia is aanzienlijk toegenomen. Vueling, Ryanair, KLM en Transavia vliegen vanuit een waaier aan nationale en regionale luchthavens in Nederland en België. TUI lanceert de nieuwe route vanuit Brussel vanaf 30 maart 2018. De airline zal op vrijdag en maandag naar Valencia vliegen, ideaal voor een ontspannen shortbreak onder de zon.

2. De futuristische Stad van Kunsten en Wetenschappen viert z’n 20e verjaardag

De opmerkelijke Stad van Kunsten en Wetenschappen is het werk van de Valenciaanse architect Santiago Calatrava en opende officieel twintig jaar geleden, in april 1998. L’Hemisfèric, met het planetarium, was het eerste gebouw dat de deuren opende in het kolossale, futuristische complex. Daarbij kwamen L’Oceanogràfic, het grootste aquarium van Europa, het avant-garde operagebouw Palau de les Arts Reina Sofía en de spectaculaire tuinen van L’ Umbracle. De 20e verjaardag van het icoon van Valencia in 2018 wordt gevierd met een reeks bijzondere evenementen.

3. Een iconische cocktail vindt zijn thuis in een nieuw boetiekhotel

Het historische centrum van Valencia mag binnenkort een nieuw luxehotel verwelkomen, Marques House, dat zal openen in april 2018. Het boetiekhotel zal ook de nieuwe thuisbasis zijn van het historische Café Madrid, een echt Valenciaans instituut waar volgens de overlevering de befaamde cocktail Agua de Valencia werd uitgevonden in 1959. Deze is een mengeling van cava, sinaasappelsap, wodka en jenever.

4. Het nieuwste kunstencentrum heeft een Michelin sterrenrestaurant

In een voormalige fabriek van hydraulische pompen huist nu een nieuw gastro-cultureel centrum van Valencia. Bombas Gens is een treffend voorbeeld van industriële architectuur uit de jaren 1930, die nu in zijn oude glorie is hersteld. Het moderne kunstencentrum met Ricard Camarena’s Michelin sterrenrestaurant, opende zijn deuren voor het publiek in juli 2017. Een tweede fase zal opengaan in februari 2018, met een middeleeuwse ‘bodega’ (kelder) en een beeldententoonstelling in openlucht in de tuin.

5. Geniet van 360° uitzicht op de skyline van de stad vanuit een nieuwe ‘mirador’

Ateneo’s Viewpoint, een nieuwe ‘mirador’ op een hoogte van 50 meter, biedt bezoekers een spectaculair 360° uitzicht over de stad Valencia. Je kan kijken van de toppen van de Sierra de La Calderona tot de Middellandse Zee. De mirador bevindt zich pal in het historische centrum, in het Ateneo Mercantil- gebouw. Hij is dagelijks geopend en sluit om 20.30 uur. De nieuwe attractie is prachtig om foto’s te nemen van de stad vanop een hoogte.

6. Meer luxehotels zitten in de pijplijn

Behalve de renovatie van het SH Valencia Palace en het SH Ingles boutiekhotel verwacht Valencia in het voorjaar van 2018 de opening van het eerste NH Collection hotel, dat wordt ingericht door de befaamde interieurontwerper Lorenzo Castillo, en met als attractie een schitterend dakterras. Bij het strand van Valencia wordt gewerkt aan een nieuw vijfsterren strandhotels. Verder zal MyR Hotels zijn portfolio uitbreiden met een nieuwe luxueus aparthotel in januari en het vijfsterrenhotel Palacio Valier in september, beide in het centrum van de stad.

7. Een nieuwe tentoonstelling plaatst Miró in de schijnwerpers

Een tip voor kunstliefhebbers. In 2018 plaatst het IVAM Joan Miró in de kijker met een nieuwe tentoonstelling, 125 jaar na zijn geboorte. Miró wordt erkend als een van de grootste Spaanse schilders van de 20e eeuw. Het IVAM brengt meer dan 100 werken van de kunstenaar samen, afkomstig uit 15 musea en instellingen. ‘Miró. Orden y Desorden’ loopt van 15 februari tot 17 juni 2018.

8. Een nieuwe citytour om het explosieve Fallas-festival (UNESCO) het hele jaar door te beleven

Rio heeft zijn beroemde carnaval, New Orleans heeft Mardi Gras … en Valencia heeft de Fallas, die vorig jaar erkend zijn als immaterieel cultureel werelderfgoed op de lijst van UNESCO. Reuzensculpturen van papier-mâché nemen de stad ieder jaar in maart volledig over, voordat ze verbrand worden. Voortaan kan je de sfeer van de Fallas op elk moment van het jaar proeven tijdens een nieuwe Fallas tour, want je ontmoet lokale kunstenaars en bezoekt het gerenoveerde Fallas Museum, waar uit elke jaargang een uniek falla-beeld wordt bewaard.

9. Het ‘drijvende’ gebouw Veles e Vents heeft een tweede leven

Het iconische gebouw Veles e Vents werd oorspronkelijk ontworpen voor de 32e America’s Cup in 2007 door de gerenommeerde architecten David Chipperfield en Fermín Vázquez. Een decennium later vond het bekroonde gebouw een nieuwe functie als een nieuw gastro-cultureel centrum van Valencia. Het ligt bij de marina van de stad en beschikt over drie restaurants, waaronder het gastronomische La Sucursal, een hotelschool en een speciale ruimte voor evenementen en tentoonstellingen.

10. Je vakantie krijgt een vliegende start!

Valencia is de stad van de loopsport. Je kan elke dag optimaal gaan lopen dankzij de nieuwe, gratis te downloaden app Valencia Ciudad del Running. Sportfanaten hebben nog een extra aanleiding om Valencia te bezoeken in 2018, want het IAAF Wereldkampioenschappen Halve Marathon vindt er plaats op 24 maart. Het wereldkampioenschap staat open voor iedereen. Het is alleszins een van de topevenementen op de kalender van de marathonwereld, dat duizenden professionele atleten en amateurs in 2018 naar Valencia zal lokken.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten