6 redenen om Valencia te bezoeken in 2021

Valencia 2021

Inhoudsopgave

Valencia is een bruisende stad die in 2021 een agenda boordevol activiteiten, sport- en culturele evenementen in petto heeft, zoveel redenen om de stad te bezoeken. Noteer alvast de volgende nieuwigheden en hoogtepunten voor 2021:

1. European Design Awards en aftellen naar World Design Capital

Voor de komende 2021 editie van de European Design Awards werd Valencia geslecteerd als gaststad. Deze keuze werd ingegeven door de goede match met verschillende criteria zoals vooruitstrevendheid, traditie, innovatie en creativiteit in design. Het event zal plaatsvinden van 11 tot 14 juni en omvat een awardshow, een conferentie, workshops, tentoonstellingen en nog vele andere evenementen. Designers met expertise in verschillende gebieden van over heel Europa zullen hierbij aanwezig zijn op het event dat ook voor het grote publiek toegankelijk is. Daarna is het uitkijken naar het World Design Capital® in 2022. Valencia is uitgeroepen tot World Design Capital® 2022, een onderscheiding voor steden die design gebruiken in de ontwikkeling van het economische, sociale en culturele leven en bereidt een agenda voor met tal van activiteiten die de kracht van design in de verf zetten.

2. Michelinsterren

Valencia heeft een sterke culinaire traditie en een gevestigde naam in de gastronomische wereld. Een aantal gerenommeerde chefs hebben zichzelf het afgelopen jaar heruitgevonden en zijn innovatieve projecten gestart om Valencia dé topbestemming te maken voor foodies in 2021. Daarenboven is Valencia uitgekozen als locatie voor de Gala-presentatie van de MICHELIN Gids Spanje & Portugal 2022. Dit prestigieuze evenement zal eind 2021 plaatsvinden en benadrukt het belang van de gastronomische scene in de stad en de provincie, die beschikken over verschillende bekroonde Michelin-sterrenrestaurants. Chef-koks als Ricard Camarena, Quique Dacosta, Berd H. Knöller, Manuel Alonso en Begoña Rodrigo vertegenwoordigen op meesterlijke wijze de traditie en de verscheidenheid van de Valenciaanse keuken.

3. 25e verjaardag van de Zijdebeurs als UNESCO Werelderfgoed

In 2021 viert La Lonja de la Seda zijn 25e verjaardag op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een meesterwerk van de Valenciaanse burgergotiek en behoort tot de meest indrukwekkende historische gebouwen van de stad. La Lonja is een symbool van de macht en de rijkdom van Valencia tijdens de Gouden Eeuw en heeft zijn naam te danken aan de bloeiende zijde-industrie (la seda) van die tijd. De 25e verjaardag op de UNESCO Werelderfgoedlijst is het ideale moment om La Lonja de la Seda te bezoeken en de rijke geschiedenis van zijde in Valencia te ontdekken.

4. FIBA Women’s EuroBasket 2021

Met onder andere de Marathon van Valencia en de basketfinale van de ACB Liga, heeft Valencia een uitgebreide ervaring met de organisatie van grote sportevenementen. De stad heeft ook een expertise opgebouwd in aangepaste formats en de nieuwste maatregelen in de huidige tijden. Na tegen elkaar gespeeld te hebben in de laatste twee finales van FIBA Women’s EuroBasket, hebben Frankrijk en Spanje de handen ineengeslagen om de 38e editie van Women’s EuroBasket in 2021 te organiseren. Van 17 tot 27 juni zullen in Valencia de wedstrijden van de halve finale en de finale gespeeld worden in het Paviljoen van La Fuente de San Luis.

5. Nieuwe hotelopeningen in 2021: charme, design en originaliteit

Als er één iets is dat de Valenciaanse hotels typeert, is dat de focus op design. De nieuwe hotelopeningen die in 2021 gepland staan in de stad, verrassen met hun originaliteit en charme. MYR hotels, die het afgelopen jaar het vijfsterren boetiekhotel Palacio Vallier opende, ontvangt binnenkort ook gasten in Puerta Serranos, een viersterren superior hotel in het hart van de stad. Puerta Serranos is ingericht met rustgevende kleuren, warme houten accenten en veel groen dat verwijst naar de Jardín del Turia, die op een steenworp afstand ligt. Ook de groep OnlyYou opent in 2021 een eerste hotel in Valencia. De prestigieuze interieurarchitect Lázaro Rosa-Violán liet zich er inspireren door de Middellandse Zee om een eigentijds, ongedwongen en eclectisch concept te creëren, vlakbij de Plaza del Ayuntamiento. Verder opent Axel Hotels de deuren van Axel Hotel Valencia, een boetiekhotel in een voormalig herenhuis in de Barrio del Carmen, op slechts een paar stappen van het Valenciaanse nachtleven.

6. Het Jubeljaar van de Heilige Kelk

Tot eind oktober 2021 viert Valencia het tweede Jubileumjaar van de Heilige Kelk. Het relikwie dat door archeologische en historische verwijzingen beschouwd wordt als de kelk die door Jezus Christus werd gebruikt tijdens het Laatste Avondmaal, wordt bewaard in de Kathedraal van Valencia. Deze belangrijke religieuze viering zal het hele jaar door in de agenda terugkomen via tal van culturele activiteiten zoals een begeleid bezoek in de voetsporen van de Graal langs enkele van de belangrijkste plaatsen in Valencia of de Graalroute door tien Valenciaanse gemeenten en twee natuurparken die te voet of met de fiets kan afgelegd worden.

Wil jij naar Valencia? Boek nu jouw vakantie voor 2021!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten