Toeriste omgekomen door jetblast op Sint Maarten

Toeriste omgekomen door jetblast op Sint Maarten

Inhoudsopgave

Op Sint Maarten een toeriste om het leven gekomen. Dit gebeurde woensdag op Maho Beach door de zogenaamde jetblast. Dit is een sterkte luchtstroom die uit de motoren van vliegtuigen komt.

De vrouw werd door de jetblast naar achteren het strand op geblazen en kwam met haar hoofd tegen een betonblok. Ze stond bij het hek bij de start- en landingsbaan van de Prinses Juliana luchthaven. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en overleed daar aan haar verwondingen.

Dit stukje strand is een trekpleister bij toeristen en vliegtuigliefhebbers, omdat de vliegtuigen hier op tientallen meters hoogte vliegen. Volgens de NOS zou het slachtoffer een 57-jarige vrouw zijn uit Nieuw-Zeeland. Het is de eerste keer dat iemand om het leven komt op deze plek.

In de video (2012) hieronder is het effect van de jetblast goed te zien.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten