Top 10 beste steden voor alle shopliefhebbers

Top 10 beste steden voor alle shopliefhebbers

Inhoudsopgave

Iedereen is het erover eens dat Parijs, Milaan en Londen dé Europese modesteden zijn, maar zijn deze steden echt zo perfect om te winkelen? Holidu onderzocht deze vraag en deelt de top 10 van de beste Europese steden voor modefanaten.

Voor iedere stad is er een ideale route uitgestippeld, geschikt voor alle shopliefhebbers! Het onderzoek is uitgevoerd op basis van de gemiddelde Google-beoordelingen van zowel kledingwinkels als schoenenwinkels in de grootste steden van de Europese Unie.

De KLM Werelddeal Weken zijn begonnen! Boek hier je extra voordelige vliegtickets naar een van deze shopbestemmingen.

1. Zagreb, Kroatië – 4,35 ★ | Prijs accommodatie: €120/weekend

Zagreb is met een 4,35 de populairste Europese winkelstad! Het is misschien niet de eerste bestemming die je in gedachten had als we het over winkelen hebben, maar met een totaal van 915 kleding- en schoenenwinkels, is het de bestemming die de gouden medaille wint!

Winkeltips:
LuLu Couture – Gundulićeva ulica 3: heel exclusief omdat er slechts twee winkels in de wereld zijn. Het is een perfecte reflectie van de hedendaagse Kroatische mode.
Ulični Ormar – Vintage & Retro – Nikole Jurišića 16: een magische vintage shop waar je zeker even tussen wil snuffelen om een uniek stuk te scoren.

2. Turijn, Italië – 4,29 ★ | Prijs accommodatie: €190/weekend

De prachtige Italiaanse stad met bijna 2800 kleding- en schoenenwinkels staat op de tweede plaats met een gemiddelde beoordeling van 4,29 op Google. Hoe verrassend het ook lijkt, het is Turijn waaraan shopliefhebbers hun voorkeur geven en niet modestad Milaan.

Winkeltips:
CHLOE – Kleding & Concept Store – Via Accademia Albertina, 36: mooie winkel vlakbij Via delle Mille met elegante en creatieve kleding.
Bagni Paloma, Via dei Mille, 30: concept store met een rauw randje.

3. Wenen, Oostenrijk – 4,28 ★ | Prijs accommodatie: €241/weekend

De derde podium winnaar is de Oostenrijkse hoofdstad met het prachtige stadscentrum. Met zo’n 3000 designwinkels en internationale brands scoort het een gemiddelde van 4,28 op Google. De grootste winkelstraat in Wenen is de Mariahilfer Straße, waar je winkels van alle soorten en maten kunt vinden

Winkeltips:
Luv de winkel – Gumpendorfer Straße 24: kleine winkel met charmante kleding en schoenen.
Vintage Fabrik – Mariahilferstraße 3: één van de grootste vintage winkels in Wenen.

4. Napels, Italië – 4,27 ★ | Prijs accommodatie €178/weekend

Een bezoek aan het zuiden van Italië deze keer, Napels, dat op de vierde plaats is geëindigd. Met een gemiddelde van 4,27 en 3400 winkels. De mix van de Vesuvius en de Middellandse Zee maken het winkelen in het voetgangersgebied nog aangenamer.

Winkeltips:
Roberta Bacarelli Concept Store – Via Carlo Poerio, 47: hier vind je fantastische jurken, maar je kan er ook stoppen voor een sapje, toast of salade.
Black Box – Via Francesco Solimena, 99A: voor sneakerverslaafden is het een waar paradijs. Hier hebben ze de mooiste en unieke merken.

 

5. München, Duitsland – 4,27 ★ Prijs accommodaties: €534/weekend

München staat op de vijfde plaats als beste winkelstad. Geen wonder, want het is de rijkste stad van Duitsland. Hoewel de winkelstraten verspreid zijn, kan je in verschillende wijken super winkelen! Tussen de 2850 winkels in de stad vind je traditionele-, moderne- en design winkels.

Winkeltips:
VOR.Shoes – Utzschneiderstraße 7: een in München gevestigd merk dat schoenen verkoopt die volledig in Duitsland ontworpen en geproduceerd zijn.
Ludwig & Therese Trachtenmode E.K. – 136a, Georgenstraße: de traditionele Beierse klederdracht wordt in de regio nog steeds op grote schaal gedragen. Het is onmogelijk om niet enkele van de mooiste kleine winkels te bezoeken.

6. Boekarest, Roemenië – 4,26 ★ | Prijs accommodaties: €98/weekend

De Roemeense hoofdstad wordt als zesde geprezen als beste shopstad. Met een gemiddelde van 4,26 over een totaal van 2500 winkels. De meeste winkels vind je hier in winkelcentra. Waarvan het Afi Cotroceni en de Bucharest Mall het populairste zijn.

7. Keulen, Duitsland – 4,26 ★ | Prijs accommodaties: €472/weekend

Winkelen in Keulen is super aangenaam. Het centrum van de stad is grotendeels autovrij met een overvloed aan winkels. Dit verklaart het mooie gemiddelde van 4,26 sterren met 1800 winkels. De Schildergasse is de grootste winkelstraat en de beste plek om internationale merken te vinden.

8. Sofia, Bulgarije – 4,26 ★ | Prijs accommodaties €92/weekend

De Bulgaarse hoofdstad heeft ook een winkelcentrum cultuur, maar niet zomaar winkelcentra. De 1600 winkels hebben een gemiddelde score op Google van 4,26. De winkelstraten werden geleidelijk vervangen door winkelcentra na de val van het communisme. Deze straten zijn nu gevuld met prachtige cafés en markten.

9. Rome, Italië – 4,25 ★ | Prijs accommodatie €276/weekend

In Rome is er geen gebrek aan winkels. De Italiaanse hoofdstad heeft 8400 winkels in verschillende soorten en maten, met een gemiddelde score van 4,25. Of het nu gaat om grote internationale merken of de kleinste lokale winkels, draag comfortabele schoenen om ze allemaal af te kunnen gaan.

10. Milaan, Italië – 4,25 ★ | Prijs accommodatie €354/weekend

Het lijkt erop dat de 5800 winkels in Milaan niet de meest gewaardeerde zijn door het shoppende publiek. Maar een gemiddelde score van 4,25 is ook geen slechte score. Vooral omdat we weten dat Milaan vooral de stad van de ontwerpers en designers is! Onder de hoogtepunten: de wijk Quadrilaterale della moda, Galleria Vittorio Emanuele II en de straat Corso Vittorio Emanuele II.

Onderzoeksmethode

Deze top 10 werd samengesteld met de gemiddelde score van Google voor kleding- en schoenenwinkels in steden uit de Europese Unie met meer dan 750.000 inwoners. De prijzen voor een verblijf in het weekend van ieder stad zijn gebaseerd op twee nachten voor twee tot vijf personen, in september tijdens de modeweek van Milaan (17-23 september).

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten