Trevi fontein in Rome haalt 1,4 miljoen euro op

Trevi fontein haalt 1,4 miljoen euro op

Inhoudsopgave

Toeristen in Rome hebben afgelopen jaar rijkelijk munten over de linkerschouder gegooid. De beroemde Trevi fontein verzamelde in 2016 namelijk een recordbedrag van 1,4 miljoen euro.

De fontein telde in 2013 1,2 miljoen euro en schijnt meer geld op te halen dan de meeste musea. Reizigers staan met de rug naar de fontein toe en gooien met de rechterhand een munt over de linkerschouder heen en doen een wens. Twee muntjes zou betekenen dat je wenst je grote liefde tegen te komen in de Italiaanse stad.

De opbrengst van de Trevi fontein wordt verdeeld onder meerdere goede doelen, zo meldt de Italiaanse krant La Repubblica.

Het populaire, iconische bouwwerk is de bekendste fontein van Rome. De mythe luidt dat wanneer een persoon een munt in de fontein gooit, deze Rome nog een keer zal bezoeken.

De Trevi fontein dankt zijn bekendheid mede aan zijn rol in verschillende internationale films, waarin de fontein als decor dient, zoals La Dolce Vita, When in Rome en Angels and Demons.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten