Tsjechië: 5 plekken die je gezien moet hebben

Een van de mooiste plekken van Tsjechie

Inhoudsopgave

Op zo’n 9 uur rijden van Nederland ligt Tsjechië. Het land wordt steeds populairder onder de toeristen: het is goedkoop, kent een rijke geschiedenis, heeft veel culturele bezienswaardigheden én een prachtige natuur. Tsjechië is het land waar elke type reiziger zich thuis voelt, zeker op deze 5 plekken.

1. Neem een bezoekje aan Praag

De hoofdstad van Tsjechië wordt gezien als één van de mooiste steden van Europa. Praag heeft een groot cultureel aanbod en je kunt je hier door alle bezienswaardigheden makkelijk een aantal dagen vermaken. Het is niet voor niks een geliefde stedentrip. Het centrum is vrij klein, waardoor je alle bezienswaardigheden makkelijk te voet kunt ontdekken. Loop over de bekende Karelsbrug, bezoek het kasteel van Praag en ga wat drinken op een terras op het Oude stadsplein.

2. Wandel door het middeleeuwse Český Krumlov

De stad Český Krumlov heeft een prachtige historische binnenstad en hierdoor heeft het ook een plekje op de UNESCO Werelderfgoedlijst bemachtigd. In het centrum vind je allerlei kleine straatjes waar je heerlijk in kunt verdwalen. Zo kom je op plekken waar je anders nooit was gekomen. Via de straten kom je terecht bij een het kasteel, een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Beklim de bijbehorende toren om een uitzicht over Český Krumlov te krijgen.

Bezoek deze knusse stad in Tsjechie
Cesky Krumlov

3. Vermaak je in de stad Brno

Brno is de op één na grootste stad van Tsjechië. De stad in het zuidwesten van het land kent een rijke theatercultuur. In Brno vind je verschillende theaters en overal in de stad kom je straatartiesten tegen. Het stikt hier van de koffiebarretjes, designwinkels en hippe mensen, maar je maakt hier ook kennis met echte Tsjechische tradities. Bezoek bijvoorbeeld de Zelný trh, de traditionele boerenmarkt die al sinds de dertiende eeuw bestaat. Neem ook een kijkje bij de bezienswaardigheden van Brno, zoals de Petrus en Pauluskathedraal, de heilige Kruiskerk en het oude en nieuwe Stadhuis.

Boek hier je vakantie naar Tsjechië #voorstraks

4. Ga naar de historische stad Kutná Hora

De historische stad Kutná Hora is vooral bekend om zijn zilvermijnen die onder de stad doorlopen. De stad is rijk geworden doordat hier eeuwenlang zilverwinning plaatsvond. Vandaag de dag zie je deze welvaart terug in de stad en zijn gebouwen. Zo staat de Kathedraal van St. Barbara op de UNESCO Werelderfgoedlijst door de prachtige gotische architectuur. De historische binnenstad is ook zeker een bezoekje waard, net als het zilvermuseum waar je meer leert over de geschiedenis van Kutná Hora.

Ga naar de historische stad Kutna Hora
Kutna Hora

5. Kom tot rust aan het Lipnomeer

Vlakbij de Oostenrijkse grens in het zuiden van Tsjechië ligt het Lipnomeer. De grote stuwmeer wordt omringd door vakantiehuizen en gezellige campings en is dan ook een populaire bestemming voor vakantieliefhebbers. In de omgeving vind je veel bezienswaardigheden, waaronder de stad Český Krumlov, het National Park Šumava en talloze kastelen. In het meer zelf kun je zwemmen, maar ook varen en kanoën. Ideaal voor als je even helemaal tot rust wil komen.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten