Haal het meeste uit je tussenstop: 7 gratis citytours

Haal het meeste uit je tussenstop: 7 gratis citytours

Inhoudsopgave

Tussenstops op luchthavens worden vaak geassocieerd met betaalde wifi, slecht zittende stoelen en kleffe broodjes. Deze zeven airports maken hier een einde aan met gratis stadstours, zodat jij het beste kunt halen uit je tussenstop.

Doha

Vlieg je met Qatar Airways? Als je een tussenstop hebt van minimaal zes uur, dan kun je bij de nationale luchtvaartmaatschappij terecht voor gratis rondleidingen door Doha. Deze omvatten bekende bezienswaardigheden, zoals het door Zaha Hadid ontworpen museum voor islamitische kunst, de Souk Watif (lees: last-minute souvenirs) en het Katara Cultural Village. De rondleidingen worden inclusief gratis visum aangeboden, wat het makkelijker maakt om de luchthaven weer in te komen en misschien nog belangrijker, je krijgt een fles water – voor het geval je vergeet dat je in de woestijn bent.

Boek jouw citytour bij de Doha City Tour-balie, die zich in Concourse B naast de Montblanc-winkel bevindt.

Taipei

Als je een tussenstop van minstens 8 uur in Taipei hebt, kun je deelnemen aan een van de twee gratis stadstours die door de luchthaven worden georganiseerd. Tour A bestaat uit een bezoek aan de prachtige Zushih-tempel per veerboot, ongeveer 23 kilometer buiten de stad. Tour B vereist iets minder reistijd en gaat enkele van de beroemdste locaties van Taiwan af, waaronder de Chiang Kai-shek Memorial Hall en Taipei 101, het hoogste gebouw van het land.

Om de tour te boeken dien je je te registreren bij het Tourist Service Centre in de aankomsthal, hiervoor geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De rondleidingen vinden twee keer per dag plaats (20:15 en 13:45 uur).

Seoul

Hoewel sommige luchthavens een langere tussenstop voor een tour vereisen, biedt Seoul Incheon Airport al touropties vanaf slechts een uur. Dit betekent keus uit een hele reeks opties. Zo kun je bijvoorbeeld één tot vijf uur besteden aan een tempel- of stadgerichte rondleiding met Engelssprekende gids, helemaal voor niets. En als je altijd al droomt van een insider-tour door de luchthaven, dan is dit je kans.

Deze tour boeken? Ga, afhankelijk van welke gate dichterbij is, naar het bureau tussen gate 25 en 29 of de balie van ‘Hana Tour’ bij gate 8.

Tokyo

Aangeboden tours op Tokyo Narita Airport zijn onderverdeeld in twee basisgroepen: sightseeing en shoppen. Als je voor een culturele tour met gids gaat, kun je de steden Tako of Shibayama verkennen, een boswandeling maken of het Museum voor Luchtvaartwetenschappen bezoeken. Ga je er liever zelf op uit? Dan kun je in een van de twee winkelcentra terecht die vanaf de luchthaven met de trein bereikbaar zijn. Houd er wel rekening mee dat al je aankopen nog in je koffer passen.

Deze airport heeft een speciaal bureau dat rondleidingen organiseert, je vindt het onder de naam ‘Narita Transit Program Counter’ in Terminal 1F van het Central Building.

Singapore

Singapore Changi Airport heeft zoveel coole functies (een vlindertuin, een gamehal, gratis massagestoelen) dat we het best begrijpen als je deze airport niet verlaat. Doe je dat wel, dan kunnen je kiezen voor een van de twee gratis rondleidingen door de stad. Hiervoor moet je wel minimaal zes uur te besteden hebben. Tijdens de City Sights-tour ga je alle hoogtepunten in het centrum af, zoals de Merlion en Gardens By the Bay. De Heritage-tour richt zich op populaire buurten zoals Little India en Kampong Glam.

Wil je deelnemen aan een van deze twee tours? Ga dan naar Transfer Lounge F in Terminal 2 of Transfer Lounge A in Terminal 3. Beide tours worden tweemaal op een dag gegeven. De Heritage-tours zijn ‘s ochtends en’ s middags, de City Sights-tours in de avond (hierbij draait het allemaal om de skyline tijdens zonsondergang). Ook hier geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Istanbul

Tussen Europa en Azië ligt een van ‘s werelds drukste luchthavens: Istanbul Ataturk Airport. Als je meer dan zes uur tijd hebt tussen je vluchten, kun je je aanmelden voor het gratis ‘touristanbul’-programma. Je krijgt hierbij een korte rondleiding door de stad langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden, zoals het Hippodrome-plein, de Blauwe Moskee en het Topkapi Paleis.

Boeken? Zoek bij aankomst de Hotel Desk in de internationale aankomsthal. (Het staat naast de Starbucks.) Hier kun je je aanmelden voor een van de vijf dagelijkse tours. Je dient wel minstens een half uur voor het begin van de rondleiding aanwezig te zijn.

Salt Lake City

Als belangrijk knooppunt voor transcontinentale VS-vluchten ontvangt de luchthaven van Salt Lake City veel reizigers met tussenstops. Daarom kan iedereen met een tussenstop van meer dan twee uur een gratis rondleiding krijgen door Temple Square in het centrum van de stad. Sla je het bezoek aan de tempel zelf liever over, dan zijn andere bezienswaardigheden zoals City Creek Park en het Utah Museum of Contemporary Art op loopafstand te bezoeken.

Aanmelden voor de tour kan bij een van de twee informatiebalies. Je ontvangt een brochure voor het op- en afhaalschema van de dag. De baliemedewerker laat je zien waar je de shuttle kunt nemen.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten