Val voor de charmes van de Britse landschappen

Val voor de charmes van de Britse landschappen

Inhoudsopgave

Londen staat al sinds tijden in de top 3 van populaire stedenbestemmingen. Je zou bijna vergeten dat de rest van Engeland ook een heleboel te bieden heeft. Idyllische landschappen, schilderachtige dorpjes en statige gebouwen. De kans groot is dat je na een vakantie in Engeland als een echte liefhebber van de Britse ‘way of life’ terugkomt.

Door rotsen omgeven baaien, vissersdorpjes waar de netten nog hangen te drogen en ommuurde kronkelige binnenwegen. Dat zijn Devon en Cornwall, in de zuidwest punt van Engeland. Het landschap lijkt te zijn ingericht voor een spannende thriller van Agatha Christie. Toeval, de populaire schrijfster is geboren in Torquay, een badplaats in Devon. Het lokale museum besteedt veel aandacht aan zijn beroemde plaatsgenoot. Ook leuk: in Torquay staat het Gleneagles Hotel, dat model stond voor Fawlty Towers, de beroemde tv-serie met John Cleese.

Een glooiend landschap met kleine dorpjes, oude steden en statige landhuizen, vaak voorzien van voortreffelijk onderhouden tuinen. Dat is East Anglia in het oosten van Engeland, bekend van Essex, Suffolk en Norfolk. Dit is ‘Good Old England’ op z’n best. Goed bereikbaar vanuit Harwich, waar de schepen van Stena Line aanleggen.

Wandelend door Oxford verwacht je ieder moment inspector Morse te zien langsrijden in zijn oude Jaguar. De universiteitsstad is het hart van de Cotswolds, gelegen in centraal Engeland, met glooiende heuvels, gouden korenvelden en pittoreske dorpen. Het landschap lijkt met opzet ingericht om als filmdecor te dienen. Veel populaire tv-series zijn hier opgenomen. Dit is Engeland op z’n best.

Sherwood Forest, Nottingham. Bij het horen van deze namen denken de kenners meteen aan Robin Hood, de man die volgens de populaire legende stal van de rijken en gaf aan de armen. En die model stond voor veel films. Het Peak District en Lincolnshire bevatten uitgestrekte bossen en eindeloos glooiende groene velden.

Groot-Brittannië is bij uitstek geschikt voor actieve vakanties. Wandelen, fietsen, vissen, golfen, het landschap leent zich er goed voor. Als beloning wacht er een traditionele high-tea aan het eind van de middag. En mocht het gaan regenen, elk dorp heeft zijn pubs die een ‘pint of beer’ en onderdak bieden…

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten