De 5 belangrijkste voordelen van het treinreizen

De 5 belangrijkste voordelen van het treinreizen

Inhoudsopgave

Steeds meer reizigers ontdekken de voordelen van het treinreizen. Daarbij zijn de klassiekers onder het reizen met de trein nog steeds de bestsellers. Hoewel de Belgische steden, Zwitserland en Canada blijven scoren, zijn er ook volop noviteiten. Voyago.nl vroeg een expert naar de belangrijkste voordelen van treinreizen. 

NS International
Annemarie Ariesen – manager business to business

Ariesen: ‘Ook in de trein hoef je de koffer maar één keer uit te pakken. Steeds meer reizigers ontdekken de voordelen van het treinreizen. De trein is verrassend vaak het betere alternatief. Bij zakelijke reizigers zien we dat de trein nog steeds marktaandeel wint ten opzichte van vliegreizen. De belangrijkste redenen hiervoor? Comfort. Om de reisagent nog eens extra op de voordelen van de trein te wijzen, communiceren wij de vijf belangrijkste voordelen:

1. Relaxed aankomen in hartje stad
2. Geen file, geen parkeerprobleem
3. Bellen en internetten tijdens de reis
4. Geen bagagekosten, geen gedoe
5. Comfortabele stoelen met beenruimte

Ook de reistijd is vaak verrassend kort. Binnen 3 uur en 20 minuten staat de reiziger in hartje Parijs.  Zonder wachttijden, incheckrijen of douaneformaliteiten. De trein naar Parijs is zo gewild dat Thalys begin april haar dienstregeling heeft uitgebreid met een extra ochtendtrein om 7.17 uur vanaf Amsterdam, waardoor er nu in de ochtend ieder uur een trein naar Parijs rijdt. Terug vanuit Parijs rijdt de trein van 17.25 uur sinds kort met dubbele capaciteit om aan de grote vraag te voldoen.

Ook naar de Belgische steden is de trein populair. Zakelijk wordt er veel naar Brussel gereisd, voor citytrips zijn Antwerpen, Brugge, Gent maar ook Mechelen prettige treinbestemmingen.

Vakantiereizigers kennen Düsseldorf en Keulen vaak van de kerstmarkten, maar ook zakelijk gezien zijn dit heel belangrijke treinbestemmingen. Vergeet niet de mogelijkheid om per trein naar de internationale luchthavens te reizen.  En niets is zo relaxed om treinend op citytrip naar Berlijn te gaan.

Last but-not-least: naar Londen met Eurostar. Nu nog met een losse aanreis naar Brussel met Thalys of IC Brussel, maar vanaf eind dit jaar rijdt Eurostar rechtstreeks vanaf Amsterdam.’

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten