Wandelen en fietsen in Algarve nog makkelijker gemaakt

Wandelen en fietsen in Algarve nog makkelijker gemaakt

Inhoudsopgave

Het Algarve Tourism Bureau heeft onlangs een website gelanceerd om wandelen en fietsen in de Algarve nog makkelijker te maken. Wat je kunt verwachten: uitgebreide informatie over het gevarieerde aanbod aan routes in de Algarve met zowel natuur als historische dorpjes.

Elke route is gecategoriseerd op moeilijkheidsgraad en lengte, daarnaast vind je informatie over de diverse landschappen en dorpen die je op de route tegenkomt. Wil je liever op pad met een gids? Ook geen probleem, op de website vind je een lijst met georganiseerde tours.

Via Algarviana
Eén van de vele routes die niet gemist mogen worden, is de bekende Via Algarviana. De 300 kilometerlange route loopt van oost tot west en doorkruist de hele regio. De populaire tocht voert actievelingen langs drie verschillende soorten landschappen. De route start bij Alcoutim en loopt dan langs het bergachtige Serra. Hierna volgt een vlak stuk platteland bij Barrocal en uiteindelijk is daar de kust bij Kaap St. Vincent, waar het Costa Vicentina Natuurreservaat de Atlantische Oceaan kruist. De route is erg toegankelijk, oom is het mogelijk om enkel een deel van de route te volgen. Er zijn veertien segmenten van ongeveer 30 kilometer om uit te kiezen.

Rota Vicentina
Een andere aanrader is de Rota Vicentina, die bij zowel fietsers als voetgangers erg geliefd is. Geniet van talloze uitzichten over de oceaan, terwijl je de ongerepte westkust van de Algarve ontdekt. Of je nu kiest voor de historische route of de vissersroute: de charme van beide tochten is ongekend.

Ponta Da Atalaia Circuit
Deze route is te vinden tussen Aljezur en Arrifana en ligt op de vissersroute. Het pad brengt bezoekers naar de ruïnes van Ribat en laat sporen zien van de strijd tegen de Moren. Het stuk langs de kust is een absoluut hoogtepunt, niet alleen dankzij de prachtige uitzichten maar ook dankzij de bijzondere flora en fauna. Tijm, rozemarijn en Franse lavendel groeien hier in het wild. Na een mooie wandeling of fietstocht zijn de stranden van Monte Clérigo of Ponta Atalaia de perfecte spot om bij te komen.

Geïnteresseerd in het cultureel erfgoed van Portugal? Maak dan een wandeling of fietstocht naar Bordeira. Het pad loopt door het sprookjesachtige dennenbos van Bordalete en eindigt bij het strand van Bordeira. Een ander hoogtepunt op de route is het strand Carrapateira, bekend vanwege het spectaculaire uitzicht over de duinen. Een andere route die zeker ook zeker niet gemist mag worden, is de Grande Rota de Guadiana, een pad vanaf Vila Real de Santo António naar Alcoutim langs de rivier. Hier krijg je de kans om het kasteel Castro Marim te bewonderen. Wandel of fiets ook een stuk langs de Ecovia do Litoral, en ontdek de geheimen van de Algarviaanse kust.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten