Wat weet jij van Schotland?

Wat weet jij van Schotland?

Inhoudsopgave

De natuur van Schotland is de voornaamste reden voor mensen om het land te bezoeken. Het land is een mengeling van prachtige natuur, fauna, plaatselijke producten, een actieve kunst- en cultuurscene: alle ingrediënten voor een heerlijk diverse reis of vakantie.

De hoofdstad van Schotland, Edinburgh, is UNESCO-werelderfgoed en heeft twee verschillende gebieden; de oude stad met een middeleeuwse vesting en de neoklassieke Nieuwe stad. Het contrast tussen de twee delen is duidelijk zichtbaar en zette de standaard voor architectuur en stedenbouw in heel Europa. Daarnaast is Edinburgh sinds 2004 UNESCO Literatuurstad. De stad heeft een rijke literaire geschiedenis met schrijvers als Ian Rankin en JK Rowling.

Glasgow is de grootste stad van Schotland en ook een van de meest stijlvolle steden van Groot-Brittannië. Je vindt er bijvoorbeeld het op één-na-beste winkelgebied van het Koninkrijk. Verder zijn er diverse attracties in het centrum, veel festivals en evenementen en een van de nationale parken is op nog geen uur rijden van de stad.

Tip
Schotland staat bekend om de Schotse ruit, doedelzak en de whisky. De Schotse ruit is al duizenden jaren oud en inmiddels is de ruit overal in Schotland terug te vinden, mede door aanvoering van de toerisme-industrie. Een van de grootste evenement in Edinburgh is de Military Tattoo, tijdens dit evenement kan je klant genieten van honderden doedelzakspelers, orkesten, vlaggenzwaaiers en dansers.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten