Wijk bij Duurstede meest favoriete stadje van Nederland

Wijk bij Duurstede meest favoriete stadje van Nederland

Inhoudsopgave

Wijk bij Duurstede is het meest idyllische stadje van Nederland, zo blijkt uit onderzoek van reviewplatform Zoover. Meer dan 19.000 vakantieliefhebbers hebben gestemd en met 41 procent van de stemmen is deze vestingstad de favoriet. Het Noord-Hollandse De Rijp behaalt met 23 procent van de stemmen een tweede plek in de lijst.

Wijk bij Duurstede kent een lange historie. Het heeft een prachtige oude binnenstad met vele bezienswaardigheden op cultureel en historisch vlak. Zo is de Grote Kerk op de markt een van de belangrijkste rijksmonumenten in het oude stadshart.

Noord-Holland scoort hoog
Noord-Holland bemachtigd drie plekken in de top vijf. De voormalige vissersplaats de Rijp is de tweede favoriet, dankzij de typische Zaanse huisjes en de 120 rijksmonumenten die het dorp rijk is. De dorpen van gemeente Waterland – Monnickendam en Marken – behalen een derde en vierde plek in de lijst. De vijfde plek is voor het middeleeuws stadje Appingedam.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten