Zes keer puur overnachten in Franse naturistendorpen

Zes keer puur overnachten in Franse naturistendorpen

Inhoudsopgave

Frankrijk staat bekend om de Franse keuken, de grand crus en Champagne, 365 verschillende soorten kazen, baguettes natuurlijk, prachtige kastelen en de taal van de liefde: Frans. Maar wist je dat Frankrijk de belangrijkste naturistenbestemming wereldwijd is? Een goede reden om één van de naturistendorpen die het land rijk is te bezoeken om zo in de ongerepte natuur op een duurzame manier, vakantie te vieren. Welk dorp is jouw favoriet? 

Sérignan Plage Nature

Het naturistendorp Le Sérignan Plage Nature ligt in het Zuiden van Frankrijk, aan de rand van een Natura 2000-gebied. De Hérault is het belangrijkste toeristische departement van de regio Occitanie, beter bekend als Languedoc en is omgeven door natuurparken dichtbij de Middellandse zee. Deze omgeving, die groen en strand combineert, is zeer geschikt voor naturistenvakanties in harmonie met de natuur.

Arnaoutchot

Naturistendorp Arnaoutchot ligt in het Zuid-Westen van Frankrijk, omgeven door een pijnboombos van 45 hectare. Arnaoutchot staat bekend om haar vele initiatieven ten gunste van het milieu en ontving als een van de eersten in 1998 het Green Key duurzaamheidslabel. Met energie- en waterbesparingssystemen, een compostzone, een pedagogische tuin met agro-ecologie en permacultuur, het jaarlijks planten van nieuwe bomen op het terrein en veel meer, bewaakt het dorp het thema duurzaamheid.

Domaine De Bélézy

Het paradijs in de de Provence? Zoek niet verder want Bélézy is dé plek. Aan de voet van de Mont Ventoux ontvangt Bélézy haar gasten. Een authentieke 17de-eeuwse Provençaalse boerderij is het middelpunt van het dorp. Bélézy is omgeven door een dennenbos van 25 hectare. Een Balneotherapie centrum, boogschieten, fitnes en fietsen; er zijn genoeg activiteiten voor een geslaagde en pure vakantie!

Riva Bella Thalasso en Spa Resort

Corsica heeft niet voor niets de bijnaam Île de la Beauté, je vindt er Riva Bella omgeven door azuurblauw water. Bij Riva Bella hebben de grasmaaiers een harige vacht! Want niet minder dan 60 lama’s die op het terrein leven onderhouden hier het gras. Geluidloos, ecologisch en het zorgt daarnaast ook voor gezellige ontmoetingen. Met 8000 jaar aan geschiedenis, is Aléria het archeologisch centrum van Corsica, waar de Romeinse tijd de culturele identiteit van het plaatsje vormt. Hier kun je Romeinse ruïnes ontdekken.

Domaine de la Sablière

Het Domaine de la Sablière ligt aan de indrukwekkende Gorges de la Cèze, genesteld in het groen en omgeven door een majestueus eikenbos. Het dorp is gezinsvriendelijk, de sfeer gemoedelijk en natuur en duurzaamheid staan er centraal. In de keuken van het restaurant en de schappen van het winkeltje vind je alleen lokale en seizoensgebonden producten. Ook op andere manieren zet het dorp zich in voor het milieu en bewustwording. Denk bijvoorbeeld aan: botanische wandelingen, kennismaking met flora en fauna, grondspots op zonne-energie, waterbespaarders, etc.

Golfsurfen bij Euronat

Aan de Atlantische kust vind je één van de grootste naturistendorpen van Frankrijk, ruim opgezet en tegelijkertijd persoonlijk en gezellig. Euronat ligt in een pijnbomenbos van 335 hectare, in het uiterste puntje van de Médoc. Ga op wijntour en verken de prachtige wijngaarden van Médoc, onder het genot van een wijnproeverij. Altijd al willen golfsurfen? Het dorp ligt direct aan het strand vanwaar je surflessen kunt volgen.

Sharon Evers

Sharon Evers

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten