Zomer in Oostenrijk: zowel een strand- als bergvakantie

Inhoudsopgave

Nu Oostenrijk vanaf vandaag ‘code geel’ heeft, kunnen Nederlandse vakantiegangers weer genieten van een zomervakantie in de Alpen. De Oostenrijkse regio’s spelen hierop in met soepele annuleringsvoorwaarden, strenge hygiëneregels en gratis coronatesten, waardoor je zorgeloos en zonder risico op reis kunt. En voor wie eigenlijk niet kan kiezen tussen het strand en de bergen, biedt de Zillertal Arena de oplossing. Met de op 1.700 meter hoogte gelegen Fichtensee, inclusief strand, heb je het beste van beide werelden.

Veilig op vakantie in Oostenrijk

Oostenrijk bleek in 2020 al een populaire bestemming te zijn voor een zomervakantie. De bergen bieden ruimte waardoor er te allen tijde genoeg afstand kan worden gehouden en de Oostenrijkers gaan streng om met hygiëne- en coronaregels. Een ideale situatie om veilig en zorgeloos van een vakantie in het buitenland te kunnen genieten. Nu een vakantie in Oostenrijk weer tot de mogelijkheden behoort, is een reis naar de Alpen opnieuw een veilige keuze. Diverse regio’s hebben zich goed voorbereid op de komst van Nederlandse vakantiegangers. Zo ook de Zillertal Arena, met de dorpjes Zell am Ziller, Gerlos, Wald-Königsleiten en Krimml/Hochkrimml, dat de nodige voorzorgsmaatregelen heeft getroffen om Nederlandse toeristen weer veilig te kunnen ontvangen.

Oostenrijk
Oostenrijk biedt voor ieder wat wils.

Strand op 1.700 meter hoogte

Voor wie twijfelt tussen een bergvakantie en een zomer aan het strand, vormt de Fichtensee bij de Rosenalm de oplossing. Het op 1700 meter hoogte gelegen bergmeer is een plek voor zowel zwemliefhebbers als rustzoekers. Jonge kinderen kunnen ook in Oostenrijk terecht bij de Wichtelbucht, een ondiep gedeelte, zodat ook zij in het water kunnen spelen. Naast zwemmen zijn er diverse andere watersporten mogelijk, zoals suppen en roeien, waarvoor ter plekke een verhuur is. Met diverse speelplaatsen is het bovendien een afwisselende locatie voor gezinnen. Vanaf een uitzichtplatform heb je zicht op de omringende bergwereld van de Zillertal Arena. Zo kan de Nederlandse toerist de Noordzee eens links laten liggen en twee geliefde elementen in één vakantie combineren: de bergen en het strand.

Natuurliefhebbers

Naast de Fichtensee zijn er voor gezinnen met kinderen verschillende andere uitstapjes te maken. Bijvoorbeeld het Fichtenschloss, een enorm speelkasteel, dat vlak bij het meer ligt of het Latschenland, een recreatiepark in de bergen bij Gerlos. Wie de Oostenrijkse bergen deze zomer eens vanuit een ander perspectief wil zien, kan zich wagen aan de GipfelLiner, een zipline hoog boven Königsleiten. Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan de Krimmler watervallen een highlight: een natuurspektakel tussen de bergen en bovendien met 380 meter de hoogste gefaseerde waterval van Europa. Voor een lunch, tussendoortje of diner zit men hier overigens ook goed. De Zillertal Arena telt een groot aantal berghutten waar met zelfgemaakte producten en de grootste zorg heerlijke Oostenrijkse specialiteiten worden bereid.

Benieuwd welke landen nog meer veilig zijn deze zomer? Bekijk hier een overzicht!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten