3x de zomer aan het water in Duitsland

3x de zomer aan het water in Duitsland

Inhoudsopgave

In de mei- en zomervakantie zoeken we massaal de Middellandse Zee op of zelfs nog zuidelijkere bestemmingen om zeker te zijn van een tropisch zonnetje. Maar wist je dat je dat tropische gevoel ook bij onze oosterburen kunt vinden, aan het water bijvoorbeeld?

1. Oost- en Noord-Friese eilanden
Nee, we hebben het hier niet over de Nederlandse Waddeneilanden, maar ook Duitsland kent haar eilanden. De Oost- (Baltrum, Borkum, Juist, Langeoog, Nordeney, Spiekeroog en Wangerooge) en Noord-Friese (Amrum, Föhr, Helgoland, Pellworm en Sylt) eilanden zijn heerlijke vakantiebestemmingen. Natuurliefhebbers, maar ook watersport- en zeeliefliefhebbers zijn hier aan het juiste adres. Op zoek naar witte zandstranden? Ga dan naar de badplaats St. Peter-Ording, waar jaarlijks ook de Duitse kitesurf kampioenschappen worden gehouden.

2. Zoneilanden
Rügen en Hiddensee zijn ‘zoneilanden’, want er worden per jaar per eiland zo’n 2.000 zonuren gemeten. In vergelijking met de rest van Duitsland, waar het gemiddelde rond de 1.550 ligt, is dat aanmerkelijk meer. Rügen is meteen ook het grootste eiland dat Duitsland kent met ruim 56 kilometer witte zandstranden aan de Oostzee. Daar is het uiteraard genieten met een zonnetje, maar op het vlak van cultureel en historie is er van alles te ontdekken op dit eiland met haar prachtige natuur.

3. Turquoise meren
Zwemmen in turquoise water? Het kan in Duitsland! Wat te denken van de Hintersee, een meer in het zuiden van de Duitse deelstaat Beieren wat er werkelijk prachtig uitziet. Uiteraard zal je hier niet de enige zijn, maar de plek is zeker meer dan een bezoekje waard. Het staat dan ook niet voor niets in de top 10 van mooiste Duitse meren. Andere prachtige meren met turquoise water in de top 10 zijn ‘Schrecksee’, ‘Walchensee’, ‘Soiernsee’, ‘Chiemsee’, ‘Freibergsee’, ‘Seeleinsee’ en de ‘Eibsee’.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten