Top 6 zomerse evenementen in Noord-Frankrijk

Top 6 zomerse evenementen in Noord-Frankrijk

Inhoudsopgave

Champagne-Ardenne, Elzas en Lotharingen: deze Noord-Franse departementen staan deze zomer bol van de evenementen. Openluchtvoorstellingen, volksfeesten, markten, festivals en meer. Wie weet ben je toevallig al in de buurt of maak er een gezellige roadtrip van!

1. Constellations in Metz
Met ‘Constellations’ trakteert Metz haar gasten op een unieke belevenis. Voor het tweede jaar op rij worden digitale kunst en cultureel erfgoed in niet minder dan 400 evenementen gepresenteerd. Een van de hoogtepunten is Lux Animae (het licht van de ziel). In deze een monumentale videomapping van kunstenaar Yann Nguema (ook bekend van het Lichtfeest van Lyon) wordt de hele gevel van de gotische kathedraal Saint-Etienne van Metz versierd. De creaties zijn dit jaar te zien van 28 juni tot 16 september, met live shows in de hele stad, exposities en nieuwe kunst- en erfgoedroutes.

2. Colmar International Festival
Muziekliefhebbers, vooral die van klassieke pianomuziek, halen tussen 4 en 14 juli hun hart op in Colmar in de Elzas. Virtuoos Evgeny Kissin, wereldwijd geroemd om zijn diepte, poëzie en muzikale interpretaties, is een ware kunstenaar op de piano. Hij staat op ’s werelds meest toonaangevende podia, speelt met ’s werelds beste dirigenten en verdiende tal van onderscheidingen. Deze zomer speelt hij 10 dagen lang in het pittoreske en zeer bezienswaardige stadje Colmar.

3. Wijnfestivals
Zeg je wijn dan zeg je Elzas. Zoals elk jaar staan voorjaar en zomer er in het teken van wijn en wijnfestivals. Proeven, ontdekken, keuren, vergelijken en genieten. Het aardige is dat dit in de Elzas vaak gepaard gaat met volksdansen, concerten of tentoonstellingen. Ontdek wijngaarden en wijnroutes per auto, motor of fiets, droom weg in pittoreske dorpjes en voel je de spreekwoordelijke koning in Frankrijk.

4. Charles de Gaulle sound & light show
Een staatsman met hoofdletter. Invloedrijk in Frankrijk en ver daarbuiten; Charles de Gaulle. In Colombey-les-deux-églises, waar hij stierf en werd begraven, wordt de hele zomer op donderdag tot en met zondag de historie van het Frankrijk van De Gaulle op indrukwekkende wijze op de gevel van het monumentale ‘Cross of Lorraine’ geprojecteerd. Direct na het invallen van de duisternis word je in een 3D-film meegevoerd in de geschiedenis.

5. Terug naar de riddertijd in Château Fort de Sedan
In een van de mooiste kastelen van Europa ga je deze zomer terug in de tijd. Geniet van een wervelende audiovisuele middagshow. Beleef de 15e eeuw en ervaar de strijd tussen de prinsenbroers Robert en Guillaume van la Marck. Of geniet er in de avond van een heuse fakkeltocht door het prachtige middeleeuwse kasteel. Laat je onderdompelen in de mystiek van duisternis, fonkelende fakkels en het spel van schaduwen en geluiden.

6. Rendez-vous Place Stanislas in Nancy
Elke zomeravond geeft dit prachtige UNESCO-erfgoedplein tijdens ‘Rendez-vous Place Stanislas’ een nieuwe kijk op de geschiedenis van Lorraine. Jaarlijks wordt een kwart van de inhoud van deze fantastische metamorfose vernieuwd, dus ook een aanrader als je het al eens bewonderd hebt. Deze zomer nodigt Stanislas Leszczynski bezoekers uit voor een op kunst, natuur en industrie geïnspireerd stuk. Met een knipoog naar de expositie ‘De School van Nancy, art nouveau en kunstindustrie’ in het Museum voor Schone Kunsten. De show loopt van 16 juni tot 16 september 2018.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten