Nu al boeken voor Nieuw Statendam

Inhoudsopgave

Het schip is nog volop in aanbouw, maar reizigers kunnen nu al boeken voor de maiden voyage en inaugurele Caribische cruises van het ms Nieuw Statendam in het seizoen 2018-2019.

Het schip van Holland America Line (HAL) wordt in december 2018 te water gelaten. Dit is het tweede Pinnacle-class schip binnen de vloot van HAL. Het schip is op dit moment nog in aanbouw bij de scheepswerf Fincantieri Marghera in Italië.

Wanneer de Nieuw Statendam van de scheepswerf vertrekt, wordt het 1 december 2018 opgeleverd in Venetië. Na aankomst in Civitavecchia (Rome) begint het schip op 5 december met zijn maidenvoyage.
Dit is een 15-daagse trans-Atlantische cruise naar Fort Lauderdale in Florida. In het winterseizoen vaart het schip 8-daagse Caribische routes vanuit de haven van Zuid-Florida. Er zijn ook enkele cruises van vier, vijf of elf dagen.

Thuishaven
Op 5 december 2018 vertrekt de Nieuw Statendam uit Civitavecchia om haar eerste reis te maken. Het schip doet er 15 dagen over om de Atlantische Oceaan over te steken en Fort Lauderdale te bereiken. Na het vertrek uit Italië stopt het schip nog in Cartagena en Malaga in Spanje en Funchal op Madeira voordat het zeven dagen op zee vaart. Hier krijgen gasten de kans het schip te ontdekken en gebruik te maken van alle voorzieningen die het te bieden heeft.

Vanaf december 2018 tot april 2019 gaat het ms Nieuw Statendam tijdens het inaugurele seizoen de gouden stranden en zonovergoten hemel van het Caribische gebied ontdekken tijdens cruises vanuit Fort Lauderdale. Alle Caribische routes omvatten stops op Half Moon Cay, het bekroonde privé eiland in de Bahamas dat bekend staat om zijn ongerepte landschappen, spannende excursiemogelijkheden, exclusieve strand cabanas en kindvriendelijke activiteiten.

Tarieven
De tarieven voor de eerste 4- en 5-daagse cruises van het ms Nieuw Statendam beginnen bij 499 euro per persoon, bij dubbele bezetting. Voor een 8-daagse Caribische cruise is dit 799 euro. De maidenvoyage begint bij 1.999 euro per persoon, bij dubbele bezetting. Belastingen, toeslagen en havenkosten zijn inbegrepen.

Theo de Reus

Theo de Reus

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten