5 epische Halloweenfeesten die de trip waard zijn

5 epische Halloweenfeesten die de trip waard zijn

Inhoudsopgave

Waarom Halloween in eigen dorp, stad of land vieren als het ook een goed excuus kan zijn om er een trip van te maken… Dit jaar vier jij Halloween gewoon in Ierland, Transsylvanië, Hawaii of een van de twee andere bestemmingen uit het rijtje van de meest gave plekken voor een Halloweenfeest.

1. Derry, Noord-Ierland

Hoewel Halloween grotendeels een Amerikaans feest is, heeft het wortels in de Keltische traditie van Noord-Ierland. Een van de beste plaatsen om Halloween te vieren is daarom in Derry, dat de viering volledig heeft omarmd als onderdeel van haar cultuur. Hoewel er de hele maand oktober Halloween-evenementen zijn, vindt het hoogtepunt plaats op 31 oktober in de vorm van een legendarisch straatcarnaval in de stad, met lichtshows, gekke kostuums en circusacts met artiesten van over de hele wereld. Maar dat is nog maar het begin van het feest in Derry. Na een spectaculaire vuurwerkshow ga je naar Granny Annie’s voor livemuziek en een echt wilde, clubachtige ervaring, eindig de nacht met een dansje bij Sandinos.

2. Bran Castle, Transsylvanië

Niets is meer toepasselijk voor Halloween dan Dracula, maar wist je dat je ook echt kunt feesten in Dracula’s kasteel? Tourbedrijf G Adventures biedt je de zeldzame gelegenheid om Halloween-avond door te brengen in Bran Castle in Transsylvanië. Dit is het 14e-eeuwse kasteel dat Bram Stoker inspireerde voor Dracula. Zowel driedaagse als zevendaagse tours zijn beschikbaar, beide inclusief een episch Halloweenfeest in Bran Castle. Je krijgt een rondleiding door het landgoed, evenals een ‘gigantisch buitenfeest’ met eten, drinken en muziek voor verkleedde gasten. En het beste is dat het feestje de volgende dag gewoon doorgaat, met rondleidingen door de nabijgelegen steden Brasov en Boekarest. En wie voor de zevendaagse optie kiest, wordt ook rondgeleid door Sibiu en Sighisoara.

3. Praag, Tsjechië 

Terwijl Praag Halloween-evenementen voor het hele gezin aanbiedt, inclusief een Zombie Night Run voor het goede doel, schittert de stad echt als het gaat om het nachtleven. Bloody Sexy Halloween is het grootste Halloweenfeest van de Tsjechië met duizenden aanwezigen. Het evenement duurt tot 6 uur ’s ochtends op 2 november en loopt de 4 november, en de winnaar van ‘beste kostuum’ wint een geldprijs. Bezoek ook SaSaZu, een nachtclub met een eigen tweedaags Halloweenfeest op 27 en 28 oktober. Onderdeel hiervan zijn live-dansers, internationaal gerenommeerde dj’s en dans tot 5 uur ‘s ochtends.

Village Halloween Parade in New York, VS

4. New York, VS

In een stad die zo massaal is, zijn er letterlijk honderden evenementen, feesten, spookhuizen en kroegentochten, maar er is één feest in de stad dat je gewoon niet mag missen. De Village Halloween Parade in Greenwich Village op 31 oktober is misschien niet zo beroemd als de Macy’s Thanksgiving Day Parade, maar het heeft zeker geen tekort aan reuzenpoppen, marcherende bands, dansers en artiesten. Het beste is dat je zelf in de parade kunt marcheren. Je hoeft geen muzikant te zijn, of een performer, je hoeft zelfs over geen enkel te talent te beschikken, draag gewoon je favoriete kostuum en ga mee met de sfeer. Als je op zoek bent naar een klassieke NYC all-nighter, ga dan op 27 oktober naar de Monster Ball: een wild verkleedfeestje in Stage 48, compleet met dj’s, een kostuumwedstrijd en duistere feestvreugde tot 04:00 uur.

5. Lahaina, Maui (Hawaii)

Er is zeker niets engs aan wit zand en palmbomen, maar Halloween in Lahaina, op het eiland Maui, wordt niet voor niets de ‘Mardi Gras of the Pacific’ genoemd. Er is een jaarlijkse parade, kostuumwedstrijd en tal van bars en restaurants met live muziek en drankspecials. Front Street, de hoofdweg van de stad, is ‘s nachts gesloten voor verkeer en creëert een levendige atmosfeer waar bewoners en bezoekers ten volle kunnen profiteren van de evenementen in de stad. Als je ergens anders vandaan komt, is het aan te raden om de Maui Halloween Cruise naar Lahaina te nemen. Met heerlijk eten, een open bar, personeel in kostuums en een levendige sfeer is de cruise de perfecte manier om Halloween op Hawaï te ervaren.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten