Alaska cruise: 5 highlights voor op de bucketlist

Alaska cruise, 5 highlights voor op de bucketlist.

Inhoudsopgave

Alaska is een magische bestemming met prachtige wildlife, adembenemende gletsjers, lieflijke stadjes en rijke tradities. Maar ook een bestemming die zich uitstekend leent om eens per cruise te ontdekken. Bijvoorbeeld met de Ruby Princess van Princess Cruises, met als absolute hoogtepunt van de reis: Glacier Bay.

Er zijn veel manieren om de Atlantische Oceaan over te steken, maar een heel comfortabele is met Icelandair. De vlucht van Amsterdam naar Seattle duurt 10 uur, met een korte overstap in Reykjavik. Bij aankomst in Seattle checken we in bij het Comfort Suites Airport hotel. De volgende ochtend rijden we naar de haven waar het schip, de Ruby Princess, al ligt te wachten. All aboard en op naar Alaska!

Ruby Princess

De eerste dag is een zeedag, en dus een goede gelegenheid om het schip te ontdekken. De Ruby Princess is gebouwd in 2008, is 290 meter lang, 36 meter breed, biedt plek aan 3.080 passagiers met 1.542 gastenverblijven en heeft 13 eetgelegenheden. Er is roomservice, er zijn 11 bars, 3 zwembaden en veel entertainment, zoals een casino, Movies Under the Stars, The Voice of the Ocean, goochelshows, cabaretiers, nachtclubs en originele musicals.

Ook een Alaska cruise maken, bijvoorbeeld aan boord van de Ruby Princess? Bekijk hier de mogelijkheden bij Cruise Travel.

Juneau

Na zo’n 43 uur op zee arriveert het schip in Juneau, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Alaska. Een must see is Franklin Street – het hart van Juneau – vol met gebouwen uit de 19-de eeuw waar vandaag de dag cadeauwinkels, bars en restaurants zijn gehuisvest. In Juneau kun je over prachtige bergen vliegen per helikopter of watervliegtuig. Maar er zijn ook whale whatching tours, je kunt kajakken en kanoën, de Mendenhall Glacier bezoeken of met de kabelbaan omhoog naar de Goldbelt Mount Roberts, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Tip: Activiteiten kun je voorboeken via de website van Princess Cruises, maar ook aan boord kun je nog tal van activiteiten boeken.

Skagway

De volgende ochtend komen we aan in Skagway, een plaats waar geschiedenis, schoonheid en avontuur elkaar ontmoeten. Skagway is in 1897 gebouwd tijdens de Klondike Goldrush en is nu de derde cruisehaven van Alaska. Het staat bekend als plaats waar de goudzoekers aan land gingen, en het is het startpunt van de White Pass & Yukon Route. Het aantal inwoners is minder dan duizend. We maken een vier uur durende bustocht naar de Yukon Border en Suspension Bridge. Prachtig weer, magische uitzichten, de grens van Canada, tot je knieën in de sneeuw en mooie watervallen.

https://www.instagram.com/p/B2XkGaOl7Bx/?utm_source=ig_web_copy_link

In Skagway kun je ook hondensleetochten maken, wildlife spotten, een treintocht maken of een Jeep huren en zelf de omgeving verkennen. Het plaatsje zelf is ook zeker een bezoek waard. In Broadway Street, de hoofdstraat van Skagway, vind je vooral souvenirwinkels, maar ook leuke bars en restaurants. Het bezoekerscentrum van de National Park Service is te vinden op de kruising met 2nd street. Ook kun je hier meerdere musea bezoeken. Tip: De bustocht kun je boeken via viator.com en wordt begeleid door lokale inwoners. 

Glacier Bay

Het Glacier Bay National Park, gelegen in een baai, is een parel in Alaska. Het is een mix van bergen en gletsjers, met als bekendste de Muir. Het park heeft geen wegen en is alleen te bereiken per cruise, ferry of watervliegtuig. De ochtend begint vroeg. Rond 5 uur staan de meeste passagiers al aan dek, kijkend naar het uitzicht over het park. Tegen 6 uur komen er enkele rangers aan boord, die de bijzonderheden van het National Park vertellen.

Glacier Bay National Park, een must visit in Alaska.

 

Na een rustig ontbijt, en na meerdere zeeotters, zeehonden en een dolfijn te hebben gezien, verplaatsen we ons naar deck 7, waar we een prachtig uitzicht hebben over de bergen en gletsjers. De omgeving blijft je de hele reis verrassen. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je het park eens in je leven bezocht moet hebben. Maar de belangrijkste reden is misschien wel dat de Alaska Muir-gletsjer, net als veel Alaskagletsjers, zich sinds de 19-de eeuw dramatisch heeft teruggetrokken. Er bestaat een kans dat de gletsjer ooit verdwijnt.

Ketchikan

Inmiddels arriveren we op onze vierde bestemming, Ketchikan. Het is een rustieke stad, vol geschiedenis, die bekend staat om een drietal zaken: zalm, idyllische landschappen en een rijke Alaska Native-cultuur. De ochtend begint met The Great Alaskan Lumberjack Show. Deze toont de rijke houtkapgeschiedenis van Zuidoost-Alaska. Na de show gaan we richting Creek Street, een promenade gebouwd op palen met gekleurde huisjes en een rivier die er dwars doorheen loopt. Creek Street is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Ketchikan.

Ketchikan, een rustieke stad in Alaska.
Darryl Brooks/Shutterstock.com

Een kleine wandeling omhoog geeft een mooi uitzicht over de stad. Tegen de avond verplaatst ons gezelschap zich naar het theater voor de show Magic To Do, van de componist van Wicked, Stephen Schwartz. De show combineert magie met enkele van de beroemdste liederen van Schwartz en het bevat een nummer dat exclusief voor Princess Cruises is geschreven. De avond wordt afgesloten in Crown Grill, bekend om z’n heerlijke steaks.

Victoria

De laatste bestemming is Victoria, gelegen in het westen van Canada en hoofdstad van de provincie Brits-Columbia. De stad heeft een gezellige sfeer, met een mooie haven waar een band aan het spelen is, leuke pubs en genoeg winkels. Er is zelfs een Hudson’s Bay voor de echte shopliefhebbers.

Neem een kijkje op onze cruisepagina voor meer inspiratie!

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten