De beste buitenlandse musea om in 2019 te bezoeken

De beste buitenlandse musea om in 2019 te bezoeken

Inhoudsopgave

Wil jij je in het nieuwe jaar de online wereld wat vaker verruilen voor wandeling door de natuur of een tripje naar het museum? Dan kan deze lijst daar wellicht bij helpen! Of het nu gaat om een tijdelijke tentoonstelling, een nieuw kunstwerk of een geheel nieuwe ruimte: deze zeven musea zijn in 2019 een bezoekje waard!

1. Het Steinhardt natuurhistorisch museum (Tel Aviv, Israël)
Het Steinhardt natuurhistorisch museum, ontworpen door Kimmel Eshkolot Architects, is net geopend in juli 2018 en verwelkomt bezoekers om zijn tentoonstelling over de menselijke evolutie te bekijken in 2019. ‘What Makes Us Human?’ onderzoekt de oorsprong van homo sapiens en hun anatomische en fysiologische evolutie. Deze tentoonstelling biedt reizigers een unieke kans om na te denken over hoe de wereld en de mensheid zich in de loop van de eeuwen hebben ontwikkeld.

2. Museum van Zwarte Beschavingen (Dakar, Senegal)
Het Museum van Zwarte Beschavingen, oftewel Musée des Civilizations Noires (MCN) in het Frans, is een vervulling van de droom van Senegal’s eerste president, Leopold Sedar Senghor: een postkoloniaal Afrika compleet met een museum in Senegal dat het verhaal van zwarte beschavingen over de hele wereld vertelt. Het duurde meer dan vijf decennia, maar zijn visie is eindelijk tot bloei gekomen. De missie van het museum is om Afrikaanse kennis te dekoloniseren. Het museum gaat open op 12 december 2018.

3. Het Nationaal Museum (Praag, Tsjechië)
Het nationale museum van Praag werd onlangs onthuld, nadat het werd gesloten voor renovaties sinds 2011. De heropening vond tegelijk met de 100-jarige verjaardag van de oprichting van de Tsjechoslowaakse Republiek plaats, met een fantastische videokaartprojectie die het verhaal van de afgelopen 100 jaar vertelt. De tentoonstelling over hoe Tsjechen en Slowaken naast elkaar leefden, begint nu en duurt tot juni 2019.

4. Louvre (Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten)
De plaatsing van een filiaal van het Louvre in het Midden-Oosten is een opmerkelijke ontwikkeling in de kunstwereld. In het nieuwe jaar organiseert het prachtige Louvre Abu Dhabi Roads of Arabia: Archaeological Treasures of Saudi Arabia, een tentoonstelling van Saoedische kunst met voorwerpen uit de Verenigde Arabische Emiraten die helpen het verhaal van het Arabische schiereiland te vertellen.

5. Toi Art in Te Papa Museum (Wellington, Nieuw-Zeeland)
Nieuw-Zeeland’s nieuwe nationale kunstgalerie, Toi Art in Te Papa Museum, is een belangrijke ontwikkeling voor het land. De huidige tentoonstellingen tonen de geschiedenis en de diverse oorsprong van het multiculturele kunsterfgoed van Nieuw-Zeeland. Met de tentoonstelling Terracotta Warriors: Guardians of Immortality kun je je mengen in de oude keizerlijke iconen van China in de vorm van terracotta krijgers.

6. Royal Alberta Museum (Edmonton, Alberta, Canada)
Met een oppervlakte van bijna 39.000 vierkante meter en een renovatie van 375 miljoen dollar, heeft het herbestemde Royal Alberta Museum in Edmonton zich onlangs opnieuw geïntroduceerd als het grootste museum in het westen van Canada. Het met nieuw leven ingeblazen museum is de thuisbasis van de omstreden vertoning van de Manitou-steen, een meteoriet met een heilige betekenis voor inheemse volkeren in Alberta en Saskatchewan.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten