De mooiste plekken op aarde waar je heen wilt gaan

Petra in Jordanie

Inhoudsopgave

Met zoveel prachtige plekken op de wereld is het moeilijk om te kiezen waar de volgende reis naartoe gaat. Er is enorm veel te ontdekken en elke dag komen er wel nieuwe plekken bij voor op je bucketlist. Hier vind je een aantal fantastische plekken die helaas op dit moment door de situatie rondom het Coronavirus niet bezocht kunnen worden. Hopelijk is dit in de toekomst weer mogelijk. Voor nu willen we jou laten zien hoe mooi de wereld is.

Het wereldwonder Petra in Jordanië

De archeologische stad Petra is de hoofdstad van het oude Rijk van de Nabateeërs en een van de mooiste plekken in de wereld. De stad is niet voor niks opgenomen in de zeven wereldwonderen. Ga zo vroeg mogelijk om de meeste toeristen voor te zijn en de prachtige zonsopgang te zien terwijl je lijnrecht tegenover de schatkamer van de Farao staat.

Gezellige chaos in Marrakesh in Marokko

Aan de voet van het Atlasgebergte ligt een bijzondere stad. Marrakesh is één van de koningssteden en heeft een gezellige chaos. De markten staan vol met kleurrijke producten en allerlei geuren komen naar boven terwijl je hier ronddwaalt. Vergeet niet de lekkerste traditionele gerechten te proberen!

De kleurrijke markten van Marrakesh
Marrakesh

De Vallei der Koningen in Egypte

Bij Egypte denk je gelijk aan piramides, maar het land heeft nog meer bezienswaardigheden. Vlakbij de stad Thebe vind je één van de beroemdste begraafplaatsen in de wereld, de Vallei der Koningen. Hier vind je de begraafplaatsen van de Farao’s uit het Nieuwe Rijk, waaronder die van Toetanchamon.

De bijzondere plek in Egypte
De Vallei der Koningen

De bijzondere tempels van Angkor in Cambodja

Een van de grootste archeologische schatten in Azië zijn de tempels van Angkor. Zo vind je hier de beroemde tempel Angkor Wat, wat één van de hoogtepunten is van je reis door Cambodja. Bezoek ook de prachtige tempels Bayon, Ta Prohm, Ta Keo en Banteay Srei. Er is genoeg te zien in de omgeving.

Een van de mooiste plekken van Cambodja
Angkor Wat

Machu Picchu, het wereldwonder in Peru

Een bijzondere, mythische plaats is de Machu Picchu in Peru, een van de zeven wereldwonderen. Verstopt tussen de bergen liggen de ruïnes van de Icna-stad. Ontdek de prachtige omgeving met de Inca Trail, een wandeltocht van 45 kilometer. In drie tot vijf dagen wandel je langs Inca-ruïnes om uiteindelijk te eindigen bij de Machu Picchu.

De mythische plaats in Peru
Machu Picchu

De eindeloze Chinese Muur in China

Een van de andere zeven wereldwonderen is de Chinese Muur. De muur blijft een van de meest indrukwekkende bouwwerken ter wereld. De muur wordt ook wel de Muur van 10.000 Li genoemd. De Li is de Chinese afstandsmaat en 1 Li is 500 meter, wat betekent dat de verdedigingsmuur 5000 kilometer lang is. Hij is veel langer, maar het bouwwerk is een verzameling van stukken die jij tijdens je reis kan bewandelen.

De oneindige muur in China
De Chinese Muur

Het bijzondere regenwoud Tikal in Guatemala

In Guatemala is Tikal een must-see. In het regenwoud vind je hier tientallen Maya tempels en ruïnes. Een aantal van de grootste tempels mag je beklimmen en vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over het regenwoud. Bezoek de jungle van Guatemala tijdens zonsondergang terwijl je de apen hoort brullen en de papegaaien voorbij vliegen.

De bekendste tempel van Tikal
Tikal

Het Fiordland National Park in Nieuw-Zeeland

Een paar van de mooiste plekken natuur in Nieuw-Zeeland vind je in het Fiordland National Park. Het park is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat heeft zo haar redenen. Zo vind je hier de twee diepste meren van Nieuw-Zeeland, de hoogste waterval, vijftien fjorden en spot je dolfijnen, walvissen en de zeldzaamste vogels ter wereld. En als afsluiter van de dag heb je vanuit hier een prachtige kijk op de sterrenhemel.

De prachtige natuur van Nieuw-Zeeland
Fiordland National Park

De kleurrijke tempels van Tamil Nadu in India

In het zuiden van India ligt Tamil Nadu. Op deze plek vind je de meest kleurrijke Hindoetempels waar je uren kunt rondlopen en steeds weer iets nieuws ontdekt. Naast adembenemende tempels vind je hier ook uitgestrekte rijstvelden met kleine dorpjes waar je warm wordt ontvangen door de locals.

De kleurrijke tempels in India
Tamil Nadu

Het Nationaal Park Torres del Paine in Chili

Een van de mooiste natuurgebieden in Chili is het Nationaal Park Torres del Paine. Het park heeft een gevarieerd landschap waardoor je het ene moment tussen de gletsjers loopt en het andere moment de bekendste rozerode bergen van het park ziet. Hier heb je echt het gevoel alsof je in een schilderij bent gestapt.

Het mooiste park van Chili
Nationaal Park Torres del Paine
Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten