Regels voor bezoeken Machu Picchu aangepast

Regels voor bezoeken Machu Picchu aangepast

Inhoudsopgave

Machu Picchu is een ongelooflijk populaire bestemming en al die drukte kan een negatieve impact hebben op de historische locatie. Om dit te voorkomen en het UNESCO-werelderfgoed te beschermen, brengt de Peruviaanse regering veranderingen aan in de bezoekregeling van het prachtige 15e-eeuwse Inca-complex. Dit is waar je rekening mee moet houden…

Nieuwe toegangstijden
Sinds 1 januari 2019 is de toegang tot Machu Picchu verdeeld in drie shifts: de eerste shift is van 6:00 tot 9:00 uur, de tweede van 9:00 tot 12:00 uur en de derde van 12:00 tot 15:00 uur. Wees gewaarschuwd dat je alleen aan het begin van het uur toegang hebt en dat je maximaal vier uur toegewezen krijgt vanaf het moment dat je aankomt. Als je om 06:00 uur een ticket voor 06:00 uur hebt gekocht en deze om 8:00 uur toont, word je niet toegelaten. De sluitingstijd blijft gelijk aan die van vóór 17:30 uur.

Er zijn dagelijks slechts 2.500 mensen toegestaan via de algemene ingang. 500 extra mensen zijn toegestaan via de Inca Trail-vergunning. Sinds 1 juli 2017 moeten bezoekers worden vergezeld door een gecertificeerde gids (die niet meer dan 16 deelnemers leidt) om toegang te krijgen tot Machu Picchu. Hoewel deze regel in het verleden niet altijd werd toegepast, wordt er in 2019 op gecontroleerd.

Verandering wandeltochten
Vanaf 2019 moeten bezoekers kiezen tussen een wandeling door Huayna Picchu of de berg Machu Picchu. Als je beide wilt bewandelen, moet je dat op verschillende dagen doen en een tweede ticket kopen. Het aantal mensen dat toegang krijgt tot Huayna Picchu, wordt niet gewijzigd. Dat blijven 400 personen per dag, 200 in de groep van 7:00 uur en 200 in de groep van 10:00 uur. Voor de berg van Machu Picchu is het aantal echter teruggebracht van 800 bezoekers per dag naar 400. Zowel in de shift van 7:00 als 9:00 uur zijn er 200 personen toegestaan.

Nieuwe afvalbeperkingen
Vanaf 2019 zijn lunchpakketten niet meer toegestaan op het terrein van Machu Picchu. Kleine snacks zijn binnen nog wel toegestaan. Niet-herbruikbare waterflessen zijn zowel binnen als op het terrein niet langer toegestaan. Zorg er dus voor dat je herbruikbare waterflesjes meeneemt naar Machu Picchu of als je een van de andere wandelingen gaat maken.

Toegankelijkheid rolstoelgebruikers
Wheel the World is een reisorganisatie die de eerste rolstoeltoegankelijke tochten van Machu Picchu heeft ontwikkeld. Door middel van speciale rolstoelen die de ruige terreinen aankunnen, krijgen ook mensen met een beperkte mobiliteit toegang tot de site. Wheel the World biedt momenteel twee tours naar de Inca-citadel: een bezoek van één dag aan Machu Picchu voor €874 en een driedaagse Cusco- en Machu Picchu-tour voor €1316.

Veranderingen komen in 2020
In 2020 zal er waarschijnlijk een prijsverschil komen, afhankelijk van het tijdstip waarop je Machu Picchu wilt binnenkomen. Momenteel is de prijs hetzelfde, ongeacht welke shift je kiest. Naar verwachting zullen de vroege, meer populaire ochtenddiensten hoger geprijsd worden dan de latere diensten om de bezoekersstroom gelijkmatiger over de dag te verspreiden.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten