Machu Picchu alleen nog te bezoeken in shifts

Machu Picchu alleen nog te bezoeken in shifts

Inhoudsopgave

De Inca-stad Machu Picchu in Peru mag vanaf 1 juli alleen nog in shifts bezocht worden. De nieuwe bezoekersregeling wordt ingevoerd om ‘de staat van het historisch heiligdom te stabiliseren en te beschermen’. Dit maakte het Directoraat van Cultuur van Cusco onlangs bekend.

De eerste groep kan van 06:00 uur tot 12:00 uur een bezoek brengen aan de Inca-stad, de tweede groep van 12:00 uur tot 17:30 uur. Reserveringen en verkoop van tickets voor deze nieuwe shifts kunnen vanaf 1 juni worden gemaakt. Reeds gekochte tickets voor de maanden juli-december blijven geldig.

Inca-stad Machu Picchu
Machu Picchu ligt aan de oostzijde van het Peruaanse Andesgebergte en wordt gezien als één van de best bewaarde Inca-steden ter wereld. Het behoort ook tot één van de zeven moderne wereldwonderen. De verborgen stad ontving van de Peruaanse regering de juridische status van beschermd natuurgebied in januari 1981. Het wereldwonder kreeg het kenmerk ‘001-81-AA,’ historisch heiligdom in Machu Picchu, in de Urubamba provincie, regio Cusco.

De afgelopen jaren wisten steeds meer toeristen de ‘geheime stad’ te vinden met als gevolg beschadiging van het indrukwekkende bouwwerk. Reden genoeg voor het Directoraat van Cultuur van Cusco om hier iets aan te doen en er voor te zorgen dat volgende generaties van deze bijzondere stad kunnen blijven genieten.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten