Rondreis door Peru: Lima, Cusco en Machu Picchu!

Inhoudsopgave

Peru spreekt tot de verbeelding. Voorheen het hart van het Incarijk, bedekt met in nevel gehulde wouden en bergen. Zoals de bekende Machu Picchu… Die ik van dichtbij heb mogen bewonderen tijdens een korte rondreis door Peru. Ik neem je mee langs de highlights!

Voet op Peruviaanse bodem

De reis begint in Lima, de hoofdstad van Peru en tevens de grootste stad van het land. Lima is een stad van cultuur en historie, maar ook van gastronomie. Het is de stad met de meeste door Michelin gewaardeerde restaurants ter wereld. Dus nee, niet alleen cavia op het menu of ‘cuy’ zoals de Peruvianen het noemen. De eerste overnachting vindt plaats in La Castellana, een knus hotel in de wijk Miraflores, volgens sommigen de leukste wijk van Lima.

Vanaf dit punt gaan we de stad verkennen die voornamelijk door drie historische periodes is gevormd: pre-koloniaal, koloniaal en modern. Maar ook een bouwwerk van voor de Inca-tijd is er te zien, de Huaca Pucllana, een piramidevormige tempel die je verbaasd achterlaat omdat het de vele uitbreidingen van Lima heeft overleefd. Het koloniale deel van de stad, in het centrum, is in 1991 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Kenmerkende plekken als de Plaza Mayor spreken tot de verbeelding.

Ook eens zo’n mooie rondreis door Peru maken? Check hier het aanbod van FOX Verre reizen van ANWB.

Heilige grond

Met een binnenlandse vlucht reizen we die middag nog naar Cusco. Deze stad ligt op bijna 3.400 meter hoogte en voor hoogteziekte wordt dan ook gewaarschuwd. Veel water en cocathee drinken, moet de symptomen van hoofdpijn en misselijkheid en een benauwd gevoel helpen voorkomen. Het wordt die avond niet laat, want de volgende dag gaan we er al vroeg uit voor een van de hoogtepunten van de reis: het bezoek aan de heilige Machu Picchu. We pakken de trein, de Peru Rail. Tijdens onze anderhalf uur durende rit over de kronkelende rails en tussen de groene bergen van de regio krijgen we alvast een mooi voorproefje van wat ons op onze bestemming te wachten staat, maar stiekem weten we ondertussen dat dit zal verbleken bij wat we straks gaan zien.

Precies zoals op de foto’s, dat is hoe we Machu Picchu (letterlijk vertaald ‘grote berg’) aantreffen. Over foto’s gesproken, de echte Machu Picchu is niet de berg van de vele foto’s. Dat is zijn kleinere broertje Huayna Picchu (genaamd ‘kleine berg’). Dit vertelt onze gids die in zo’n drie à vier uur alle geheimen van deze heilige plek met ons deelt. Eenmaal teruggekeerd in Cusco, overnachten we in een populaire posada: Inkari Hostal. Maar eerst proosten we nog op deze intensieve, maar schitterende dag met het nationale drankje Pisco Sour (gemaakt van onder andere Pisco, eiwit en limoensap).

Keizerlijk Cusco

Tijdens de laatste dag van onze rondreis door Peru kon een tour door het mooie Cusco niet ontbreken. We bezoeken Sacsayhuaman, door onze gids ook wel gekscherend ‘sexy woman’ genoemd. Deze archeologische vindplaats werd door de Inca’s gebouwd en diende als tempel, waar onder meer de zon en de maan werden vereerd. Sacsayhuaman werd tussen 1438 tot 1508 gebouwd. De reden voor de lange bouwtijd is het gebruik van zware stenen die tot zo’n 128 ton wegen. Met deze stenen werden 15 meter hoge muren gebouwd die elkaar in de vorm van plateaus opvolgden. Tegenwoordig zijn de muren nog maar 4 meter hoog. Deze plek is niet alleen mooi vanwege de rijke historie, ook het uitzicht op de stad is er prachtig.

Eenmaal terug in het centrum van de stad bezoeken we de kathedraal van Cusco. Dit UNESCO Werelderfgoed is een aanrader voor ieder die een glimp wil opvangen van de manier waarop het rooms-katholieke geloof in Peru wordt uitgeoefend. Na de lunch stappen we weer op het vliegtuig naar Lima, waar we de reis afsluiten met een diner en een traditionele dansshow.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten