Duizenden gevonden voorwerpen na zomerseizoen Europa-Park

Duizenden gevonden voorwerpen na zomerseizoen Europa-Park

Inhoudsopgave

Gisteren sloot Europa-Park de poorten van het zomerseizoen. De komende weken wordt het park voorbereid op de winteropenstelling die op 25 november van start gaat. In deze periode maakt ook de afdeling ‘gevonden en verloren voorwerpen’ de balans op. Dit zijn de resultaten.

Europa-Park is het grootste park ter wereld met een seizoensopenstelling. Het park is niet het gehele jaar open, maar kent een zomer- en een winterseizoen. Van 6 tot en met 24 november is het park gesloten en hebben afdelingen de tijd om de balans op te maken. Ook het Fundbüro, de afdeling ‘gevonden en verloren voorwerpen’, kijkt terug op het afgelopen seizoen.

Dagelijks geven medewerkers en andere bezoekers de in het park gevonden voorwerpen af bij deze afdeling. Veel items worden diezelfde dag afgehaald, maar de niet afgehaalde spullen worden geregistreerd en in het depot opgeslagen. Met deze service zijn enkele medewerkers belast en op jaarbasis kunnen zij 25 procent van de spullen terugbezorgen bij de rechtmatige eigenaar. De resterende zaken worden een half jaar bewaard en daarna gerecycled of aan een goed doel geschonken.

Bij het Fundbüro worden de meest uiteenlopende voorwerpen afgegeven: paspoorten, rijbewijzen, sleutels, brillen, portemonnees, rugzakken, tassen, sieraden, mobieltjes, kledingstukken, schoenen, petten, horloges, camera’s, paraplu’s, knuffels, koptelefoons, buggy’s, hoorapparaten, prothesen en beugels. In 2017 hebben bezoekers ook een oplader voor een accuboormachine, een föhn, een stekkerdoos en een pruik verloren.

De top 5 van gevonden voorwerpen:
1. petjes/mutsen: 3.000 stuks
2. brillen: 2.900 stuks
3. kledingstukken: 2.500 stuks
4. mobieltjes: 1.350 stuks
5. juwelen/horloges: 700 stuks

Europa-Park opent de poorten weer op 25 november 2017. Het park is dan weer omgetoverd tot een magisch Winterwonderland. Tijdens de winteropenstelling kost een kaartje € 41, kinderen van 4-11 jaar betalen € 34,50. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang. Het park is dan geopend tot en met 7 januari 2018 (m.u.v. 24 en 25 december), dagelijks van 11 tot 19 uur (langere openingstijden in de weekenden en vanaf 22 december, m.u.v. 31 december).

Bekijk, voor een kijkje bij het Fundbüro, onderstaande video.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten