Top 10 meest bijzondere gevonden voorwerpen Schiphol

Top 10 meest bijzondere gevonden voorwerpen Schiphol

Inhoudsopgave

Maar liefst 63.000 spullen zijn in 2017 bij de Lost and Found Service van Schiphol binnengekomen. Dat zijn zo’n 173 items per dag: van sombrero’s tot Vincent van Gogh-posters, creditcards, laptops en rijen jassen. Je kunt het zo gek niet bedenken, Schiphol zette de meest bijzondere gevonden voorwerpen op een rij.

Wat reizigers dan zoal lieten liggen in 2017? 8.500 kledingstukken, 6.500 (bank)pasjes, 4.000 tablets, 3.000 portemonnees, 2.500 laptops en 600 wandelstokken en rollators (er lijken wonderen te gebeuren op Schiphol). Dit is de top 10:

10. Apneu-apparaat
9. Rijstkoker
8. Trombone
7. Sneeuwkettingen
6. Kunstgebit
5. Schuurmachine
4. Rolex
3. Plastic tas vol doosjes met gedroogde torretjes
2. Een volledige ledikant
1. 10.000 dollar

Wat gebeurt er met al die spullen?
Alle artikelen die op Schiphol worden achtergelaten, worden drie maanden bewaard. Dat is wettelijk zo bepaald voor alles met een dagwaarde onder de 450 euro. De duurdere voorwerpen, zoals gouden sieraden worden een jaar en een maand bewaard. Zo’n 30 procent van alle voorwerpen wordt uiteindelijk gematcht aan de eigenaar. Dat lijkt weinig, maar je moet het wel in perspectief zien. Neem bijvoorbeeld bankpassen, die worden bijna nooit opgehaald. Terwijl het matchingpercentage voor laptops, tablets en portemonnees toch wel op zo’n 80 procent ligt.

Een laatste tip
Ben je iets verloren op Schiphol? Maak hier dan melding van bij onze inlichtingenbalies of via het Lost and Found formulier op de website. Op basis van jouw omschrijving wordt er vervolgens gekeken of er een match is in de opslag van de luchthaven.

Wil je de kans op terugvinden vergroten? Zorg dan dat jouw eigendommen heel herkenbare kenmerken hebben, zodat je ze nauwkeurig kunt omschrijven. Een tablet met het standaard-achtergrondscherm bijvoorbeeld, is moeilijker te koppelen aan een eigenaar dan wanneer je een eigen foto als achtergrond instelt. Schiphol geeft alleen spullen mee, als je duidelijk kunt aantonen dat de spullen van jou zijn!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten