‘Emirates schrapt vluchten VS door Trump’

‘Emirates schrapt vluchten VS door Trump’

Inhoudsopgave

Emirates schrapt genoodzaakt vluchten naar de Verenigde Staten en legt de schuld bij de Amerikaanse president Donald Trump. De airline merkt een dalende vraag naar bestemmingen in de VS, na de veiligheidsmaatregelen die de Amerikaanse president invoerde, zo melden meerdere media.

De maatregelen zijn voornamelijk gericht op passagiers die vliegen vanuit Islamitische landen. Trump eist onder meer strengere visa regels en meer veiligheidscontroles op de airports. Maar ook een verbod op elektronische apparaten aan boord voor vliegverkeer dat arriveerde vanuit acht moslimlanden in het Midden-Oosten.

Per mei gaat Emirates snoeien in het vluchtaanbod naar de VS. De airline vliegt vanaf Dubai op 12 bestemmingen in de VS en zal minder frequent gaan vliegen op: Fort Lauderdale, Orlando, Boston, Seattle en Los Angeles.

Een woordvoerder van Emirates: De aangescherpte maatregelen vanuit de Amerikaanse overheid heeft een directe invloed gehad op het belang van de consument en de vraag naar vliegreizen naar de VS’, zo meldt The Telegraph. ‘In het begin van dit jaar hadden wij een gezond groeide. Echter, sinds Donald Trump in dienst kwam, is er sprake van een aanzienlijke verslechtering van de boekingsprofielen op al onze Amerikaanse routes, in alle reisgroepen’, aldus een woordvoerder in een verklaring.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten