10x gezelligste kerstmarkten in Nederland: welke struin jij af?

10x gezelligste kerstmarkten in Nederland: welke struin jij af?

Inhoudsopgave

Hoe kom je beter in de sfeer voor Kerstmis dan op een van de vele kerstmarkten in Nederland? Shop de beste cadeaus en geniet van de lekkerste glühwein. Om je een handje te helpen heeft Voyago.nl de tien gezelligste kerstmarkten voor de winter verzameld.

1. Magisch Maastricht

Kerstshoppen is best hard werken. Gelukkig hebben ze daar bij Magisch Maastricht wat op bedacht. Er is een winterlounge, wintercafé en chalets waar je weer op kracht kunt komen met poffertjes en glühwein. In Dickens Village vind je ambachtelijke producten (kaarsen, hout, brood) en maak je je eigen cadeau.

1 december 2017 t/m 1 januari 2018, Vrijthof in Maastricht, magischmaastrichtophetvrijthof.nl

2. Zweedse kerstmarkt in Groningen

Kerst in Zweden: huskytochten, overnachtingen in iglo’s, het noorderlicht, een dik pak sneeuw en kaneelbroodjes. In Groningen komen ze hier heel dicht in de buurt. Scoor een vachtje voor bij de openhaard, warme wanten voor op de fiets en kerstkaarten volgens Scandinavische design.

9 en 10 december 2017, Van Heemskerckstraat 101 in Groningen, zweedsekerstmarkt.nl

3. Kerstmarkt en Dickens Festijn in Deventer

In Deventer staat de maand december in het teken van de schrijver Charles Dickens. Personages uit zijn boeken (zo’n 950) komen tot leven in de stad. Vergeet tijdens je bezoek aan Deventer niet de markt in de Grote Kerk.

14 t/m 16 december 2017 (kerstmarkt), 16 en 17 december 2017 (Dickens Festijn), Keizerstraat en Grote Kerkhof 42 in Deventer, dickensfestijn.nl.

4. Kerst in de gevangenis van Leeuwarden

Je zou het misschien niet denken, maar de oude gevangenis van Leeuwarden is de (kerst)hotspot. Je vindt er allerlei bijzondere cadeaus, zoals Balinese sieraden, handgemaakte houtproducten, Deense accessoires en natuurlijk kerststukjes en kerstboomballen.

16 en 17 december 2017, Blokhuisplein 40 in Leeuwarden, blokhuispoort.frl.

5. Kerstmarkt Gemeentegrot van Valkenburg

De Gemeentegrot in Valkenburg kent niet alleen de oudste en grootste ondergrondse (kerst)markt van Europa, maar ook de gezelligste. Hier vind je tientallen kilometers aan gangen versierd met lichtjes, kerstbomen, sterren en cadeaus.

17 november t/m 23 december 2017, Cauberg 4 in Valkenburg aan de Geul, kerstmarktgemeentegrot.nl

6. Amsterdamse Funky Xmas Sunday Market

In Amsterdam is er de Christmas Village on Ice op het Museumplein, maar er zijn ook genoeg kleinere marktjes. Bezoek bijvoorbeeld de Funky Xmas-versie van de Sunday Market: van art tot fashion en design.

10 december 2017, rondom de Westergasfabriek in Amsterdam, sundaymarket.nl

7. Kerstmarkt Dordrecht

In Dordrecht ligt de grootste kerstmarkt van Nederland: driehonderd kramen vol hebbedingen. En als je er dan toch bent, de Christmas singalong is ook zeker de moeite waard.

15 t/m 17 december 2017, centrum Dordrecht, kerstmarktdordrecht.nl

8. Swan Market Tilburg & Rotterdam

In Tilburg en Rotterdam staat de Swan Market, een plek waar startende en creatieve ondernemers zich presenteren. In december betekent dat ook een heleboel kerstpresentjes. Van kerstkaarten tot kleding, sjaals, sieraden, zelfs optredens én lekker eten.

10 december 2017 in de Van Nelle Fabriek, Rotterdam en 17 december 2017 in de Wagenmakerij, Spoorzone Tilburg, swanmarket.nl

9. Kerstmarkt Leiden

Op zoek naar de klassieker onder de kerstmarkten? Je vindt deze in Leiden. Houten chalets, een ijsbaan en kraampjes vol potentiële pakjes voor onder de kerstboom. Extra bijzonder: de markt ‘drijft’ op het water van de Nieuwe Rijn.

15 t/m 27 december 2017, centrum Leiden.

10. Royal Christmas Fair in Den Haag

Meer dan tachtig kerstkraampjes, duizenden lichtjes, liters glühwein én een kinderkerstmarkt: de Royal Christmas Fair is er een met internationale allure. En dat in het historische hart van Den Haag.

15 t/m 24 december 2017, Lange Voorhout in Den Haag, royalchristmasfair.nl

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten