De meest populaire kerstmarkten van 2018

De meest populaire kerstmarkten van 2018

Inhoudsopgave

Ondergrondse kerstmarkten, traditionele Duitse lekkernijen en sprookjesachtige dorpen en steden: in 2018 zullen opnieuw veel Nederlanders zich onderdompelen in de feestelijke sfeer van diverse kerstmarkten.

Reiswebsite Holidayguru zocht uit welke kerstreizen dit jaar het meest geliefd zijn en stelde op basis daarvan deze lijst met populairste kerstmarkten voor 2018 samen.

Valkenburg
De populairste kerstmarkt onder Nederlanders vind je gewoon in eigen land. De grottenkerstmarkten van Valkenburg zijn een begrip onder de kerstfans en een van de meest unieke en mooiste kerstmarkten van ons land. Kruip onder de grond en ga op zoek naar een leuke kerstsouvenir of een cadeautje voor onder de kerstboom!

Düsseldorf
Niet ver over de grens bezoek je de nummer twee van deze lijst: de kerstmarkt van Düsseldorf! Duitse steden zijn in december razend populair bij Nederlanders. Je vindt hier misschien wel de mooiste kerstmarkten- en dorpen van Europa. Bovendien zijn steden zoals Düsseldorf en Keulen met de auto of de trein eenvoudig te bereiken. Leuk voor een dagje of een weekendje weg in de kerstvakantie!

Keulen
Net als Düsseldorf is ook Keulen een populaire stedentripbestemming tijdens de kerstperiode. Struin langs de feestelijk versierde kraampjes naast de kathedraal van Keulen en speur naar de leukste cadeautjes – voor je geliefden of gewoon voor jezelf! Warm na het shoppen op met een warme glühwein of chocomel. Lekker!

Berlijn
We blijven nog even in Duitsland, want ook Berlijn mag niet ontbreken in deze lijst met populairste kerstmarkten van 2018. In Berlijn vind je wel meer dan 50 verschillende kerstmarkten! De Duitse hoofdstad verandert in december in een waar kerstspektakel met op ieder straathoek een gezellig kraampje, een schaatsbaan of een kampvuur.

Londen
Dompel je dit jaar onder in de kerstsfeer van het sprookjesachtige Londen. Hyde Park verandert in december in een Winter Wonderland en ook langs de Theems vind je tientallen kerstkramen met allerlei leuks en lekkers. Ben je nog op zoek naar wat kerstcadeaus of een mooie outfit voor het kerstdiner, neem dan ook nog even een kijkje bij de prachtig versierde winkels aan Oxford Street.

Kopenhagen
Kopenhagen tovert het pretpark Tivoli in de feestmaand om tot een waar kerstsprookje. Trek iets warms aan en laat je niet tegenhouden door het koude weer in Scandinavië, want in Kopenhagen vind je een van de mooiste kerstmarkten van Europa. Gurutip: ook Oud en Nieuw is in Kopenhagen één groot feest!

New York
Last, but not least: New York! Wandelen door een besneeuwd Central Park, rondjes schaatsen voor het Rockefeller Center en kerstinkopen doen bij Macy’s, het grootste warenhuis ter wereld. De dagen en weken voor kerst lenen zich perfect voor een stedentrip naar de Big Apple. New York lijkt in december nog mooier en magischer te zijn dan in de rest van het jaar.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten