Kerstmarkten in Tsjechië: versierde pleinen en lekker eten

Kerstmarkten Tsjechië

Inhoudsopgave

Feestelijke lichtjes, versierde pleinen, metershoge kerstbomen, de geur van gepofte kastanjes en glühwein en kraampjes met handgemaakte producten. De kerstmarkten zorgen altijd voor een magisch sfeertje. Ook in Tsjechië zijn ze dol op kerst en de markten die daarbij horen. In verschillende steden kun je deze kerstmarkten bezoeken en genieten van de magische kerstsfeer.

Kerstmarkten Praag

De kerstmarkten van Praag behoren tot de bekendste in Europa. Ze zijn op verschillende pleinen in de stad te vinden, bijvoorbeeld op het Oude Stadsplein, Plein van de Republiek, Wenceslasplein en Vredesplein. De markten bieden traditionele kerstlekkernijen en delicatessen, handgemaakte producten en heerlijke drankjes, zoals warme chocolademelk en kruidige glühwein. De kerstmarkt op het Oude Stadsplein is dit jaar van 27 november t/m 6 januari elke dag geopend. Bij het grote podium is een programma met toneelvoorstellingen, concerten en optredens van kinderkoren en folkloristische ensembles. Ook bijzonder is de kerstmarkt bij de Praagse Burcht achter de kathedraal. Deze kerstmarkt onderscheidt zich niet alleen door zijn geweldige locatie op het plein, maar biedt ook hoogwaardige producten aan van zorgvuldig geselecteerde verkopers.

Pilsen

In het centrum van de West-Boheemse stad Pilsen wordt op het plein bij de Sint-Bartolomeüskerk een kerstmarkt gehouden van 23 november t/m 23 december. De markt omvat tientallen kraampjes met handgemaakte producten, stalletjes met lokale specialiteiten en demonstraties van oude ambachten. Het plein is feestelijke verlicht en vanuit de kerktoren kun je dit het beste aanschouwen.

Kerstmarkten Tsjechië
Pilsen.

Beroemde kerstmarkt

In de Moravische stad Olomouc wordt de populaire kerstmarkt op het plein Horní náměstí gehouden. Het wordt vergezeld met een gevarieerd programma met o.a. muziek, toneel voor jong en oud, demonstraties van adventsgebruiken, historische attracties en een uit hout gesneden kerststal. Naast de bekende punch en glühwein, bieden meer dan honderd kraampjes producten aan die te maken hebben met kerst en de winter. Bovendien kun je de prachtig verlichte Drievuldigheidszuil bewonderen, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De kerstmarkt in Olomouc is open van 27 november en duurt tot 23 december.

Kerst in Brno

In de hoofdstad van Moravië wordt er ook een kerstmarkt voorbereid. In Brno ondergaan de straten van de stad in adventstijd een metamorfose en worden ze helemaal in kerstsfeer gehuld. Er is zelfs een kersttram. Vergeet ook niet de lokale kerstdrank Turbomošt te drinken. Dit jaar wordt de markt gehouden van 26 november t/m 23 december op de pleinen náměstí Svobody, Dominikánské náměstí, Zelný trh en Moravské náměstí.

Kerstmarkten Tsjechië
Brno.

Kerstbraderie

Český Krumlov is een stad in Zuid-Bohemen waar midden in het centrum een prachtig kasteel boven de Moldau uittorent. In de zomer wordt de stad druk bezocht door toeristen, maar in de winter is het er rustig en kan iedereen genieten van een gemoedelijke kerstbraderie . Van 26 november t/m 6 januari kun je traditionele producten en kerstkoekjes kopen op de Oud-Boheemse markt op het plein Svornosti. In het kader van de kerstmarkt worden bovendien advents- en kerstconcerten voor jong en oud gegeven.

Zelf een kerstmarkt in Tsjechië bezoeken?

Boek nu jouw verblijf bij Voyago!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten