Halloween: 5 GRIEZELIGE accommodaties

Halloween

Inhoudsopgave

Trick or Treat! Nog heel even en dan is het alweer Halloween en dat moet natuurlijk gevierd worden op een griezelige plek. Verblijven in een huis dat bezeten is door een geest? Of tussen creepy poppen die je allemaal wel lijken aan te staren? Dit is het moment om te bewijzen dat je een echt durfal bent.

Op Airbnb vind je deze vijf spookhuizen waar je voor maar 35 euro per nacht, plus belasting en toeslagen, kunt verblijven in het weekend na Halloween. Een ding is zeker, deze spannende maar toch charmante verblijven zullen spook-taculair zijn.

Spookhuis

The Haunted House, Ontario, Canada: Geniet van een gezellig laatste diner met je vrienden voordat de nacht valt en je gegarandeerd doodsangsten uitstaat. Het verhaal achter dit enorme huis, dat eind 19e eeuw is gebouwd, gaat over de oorspronkelijke eigenaar Carl Back. Toen hij kwam te overlijden, verdeelde hij de erfenis gelijk over al zijn kinderen, behalve zijn oudste dochter Mary, die slechts $1 ontving. Nu jaren later, vertellen Airbnb gasten dat ze midden in de nacht het silhouet van een man en een boze vrouw zien bij een spiegel. Zouden dit Mary en haar vader zijn, die jaren later nog steeds ruziën over de oneerlijk verdeelde erfenis?

Halloween

Verlaten stad

Cisco Post Office & Pace Bros Shack, Cisco, Utah: Ver weg van de bewoonde wereld, in een spookstad dat ooit de rijkste plaats van Amerika werd genoemd, vind je nu alleen nog deze twee verlaten accommodaties. De stad was ooit het thuis van Charles Steen, die uranium ontdekte. Nadat de vraag hiernaar afnam, verloor hij zijn fortuin en raakte de stad in verval. Geruchten gaan rond dat Charles na zijn dood het stadje nooit heeft verlaten en nog steeds op zoek is naar uranium.

Halloween

Krakende trappen

Inspiration House, Oberlin, Ohio: Ontdek de donkere kant van Ohio in deze accommodatie waar je bovennatuurlijke ontmoetingen kunt verwachten. Kijk niet gek op wanneer je ineens iemand de ietwat krakende trap op hoort sluipen. Of wanneer je nagels over de hardhouten vloer hoort schrapen. Zijn dit wellicht de voormalige eigenaar James en zijn terriër? Als dit je al niet bang maakt, dan doen de muziekdoosjes die spontaan uit zichzelf beginnen te spelen dat wel. De Airbnb host, met een passie voor het bovennatuurlijke, kan je daarnaast veel meer vertellen over het leven na de dood.

Halloween

Duister landgoed

Gettysburg Historic, Aspers, Pennsylvania: Op het eerste gezicht is deze Victoriaanse villa een heerlijk rustiek huis op een prachtig landgoed. Wie hier wat langer verblijft zal er echter achter komen dat hier de geschiedenis duistere sporen heeft achtergelaten. Het is niet ongebruikelijk om Henry Guagher, een soldaat van de Confederatie, in uniform stilzwijgend in één van de slaapkamers tegen te komen en schrik niet op als je ’s nachts voetstappen hoort op de verlaten zolder of het geruis van hoepelrokken en gegiechel in de hal. Maar wees niet bang, gastbeoordelingen zweren dat de geesten vriendelijk zijn.

Halloween

Plaaggeesten

The Enslin Mansion, Troy, New York: Tikt er ’s nachts iemand op je deur? Zijn je sleutels kwijt en duiken ze later heel ergens anders weer op? Dan zou het goed kunnen dat je slachtoffer bent van één van de geesten in dit huis die niks leukers vinden dan gasten te plagen. Geen kamer is veilig, maar vooral de zolder en de kelder zijn favoriete plekken om gasten de stuipen op het lijf te jagen. Gelukkig zijn er Chloe en Valentino, de twee honden van de host die je voor de engste spoken zullen beschermen.

Halloween

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk de accommodaties op de website van Airbnb

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten