Help jouw reisorganisatie en verzilver je reisvoucher (video)

reisvoucher

Inhoudsopgave

Mijn vakantie is geannuleerd en nu heb ik een reisvoucher gekregen van mijn reisorganisatie. Waarom krijg ik een reisvoucher en niet mijn geld terug? Die vraag komt regelmatig voorbij en houdt menig reiziger dit jaar bezig. Het liefst zouden reisorganisaties jou gewoon je geld teruggeven, maar helaas is dit niet altijd mogelijk. In deze video leggen we uit waarom dat zo is…

Meer verduidelijking vind je onder de video.

Vouchers

Reisorganisaties werken hard achter de schermen om jou gegarandeerd een mooie vakantie te bezorgen. Dat doen ze door alvast een deel van de reissom vooruit te betalen aan hotels en airlines, zodat de reisorganisatie gegarandeerd is van beschikbaarheid, de beste kamers en de beste vliegtijden. Zodra een vakantie wordt geannuleerd krijgt jouw reisorganisaties vouchers in plaats van geld van de hotels en airlines. Reisorganisaties dachten deze vouchers in de afgelopen vakanties te kunnen gebruiken, maar nog steeds zit de wereld zo goed als op slot.

2021 of 2022

Omdat er op dit moment geen geld is om terug te betalen, krijg je van jouw reisorganisatie een reisvoucher met SGR-garantie. Dat wil zeggen dat op het moment dat jouw reisorganisatie failliet gaat, jij gewoon je geld terugkrijgt van het Stichting Garantiefonds Reisgelden. Wil jij voorkomen dat je reisorganisatie failliet gaat en de hardwerkende reisondernemer de crisis doorhelpen? Verzilver dan jouw reisvoucher en boek alvast voor 2021 of 2022.

 

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten