Waarom krijg ik een reisvoucher en niet mijn geld terug?

reisvoucher

Inhoudsopgave

Had jij voor deze zomer een mooie vakantie geboekt en is deze helaas geannuleerd? Dan heb je waarschijnlijk een reisvoucher gekregen en niet je geld terug. Maar waarom eigenlijk?

Om zeker te zijn van beschikbaarheid, de beste kamers en de beste vliegtijden heeft jouw reisorganisatie de kamers en vliegtickets al vooraf geselecteerd, geboekt en betaald. Het grootste gedeelte van de reissom is dus al vooraf uitgegeven om jou met zekerheid een prachtige reis te bezorgen. Wordt de reis vervolgens geannuleerd, dan krijgt jouw reisorganisatie geen geld, maar vouchers van de hotels en airlines. Geld direct aan jou terugbetalen, hoe graag de reisorganisatie dat ook zou willen, is dus helaas niet mogelijk, want dat zal leiden tot het faillissement van jouw reisorganisatie. Daarom krijg jij een reisvoucher om je volgende vakantie te boeken. Wil je toch liever je geld terug? Ook dat is geen probleem. Jouw reisorganisatie moet dan ook, zonder dat jij daar ook maar iets voor hoeft te doen, de reisvoucher uitbetalen aan de reiziger 12 maanden minus 1 dag na uitgifte van de reisvoucher.

Garantie

Gaat jouw reisorganisatie wel failliet en heb je een reisvoucher? Ook dan is er niks om je zorgen over te maken. De voucher is gedekt door Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Je krijgt dus ook bij faillissement jouw geld gewoon terug. Wil jij volgend jaar zomer of deze winter weer heerlijk op het strand liggen? Een rondreis maken door het Verre Oosten of genieten van een safari in Afrika? Dan is de reisvoucher de beste oplossing en kan jij met gerust hart volgend jaar gewoon weer bij jouw vertrouwde reisorganisatie die vakantie boeken.

Om het allemaal nog duidelijker te maken leggen we het uit in onderstaande video. Help jij de hardwerkende reisondernemer door deze crisis heen? Dan helpen zij jou volgend jaar weer aan jouw droomreis!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten