Hier moet je zijn geweest tijdens je rondreis in Thailand

Vaar over het Khao Sok National Park

Inhoudsopgave

Thailand is al jarenlang liefhebber van reizigers en dat is meer dan logisch. Het land heeft voor iedereen wel iets. Genieten van een strandvakantie doe je op de eilandjes in het zuiden, terwijl je in het noorden de prachtige natuur kan bewonderen. Staat er een rondreis op de planning? Vergeet deze parels dan niet!

Wandel door de oude hoofdstad Ayutthaya

Meer dan 400 jaar geleden was Ayutthaya de hoofdstad van Siam, het voormalige Thailand. De invloeden van deze tijd zijn nog steeds te zien in de stad. Overal staan prachtige tempels, Boeddhabeelden en indrukwekkende ruïnes. Een van de mooiste tempels is Wat Phra Mahathat. Het grootste deel van de tempel is verwoest, maar de restanten van het complex zijn prachtig. Boek vanuit Bangkok een dagtrip naar Ayutthaya om zo de stad te verkennen.

Bezoek het oudste National Park Khao Yai

Het Khao Yai National Park is misschien wel het oudste nationale park van Thailand, maar wel de mooiste. Het park ligt een paar uur van Bangkok af en heeft een prachtige natuur. Spot wilde dieren tijdens je wandeling naar een van de mooie watervallen in het park, zoals de Nam Tok Haew Suwat waterval. Dit is de bekendste en de mooiste waterval van het park van 25 meter hoog en zeker een bezoekje waard!

Bezoek het Khao Yai National Park
Khao Yai National Park

Ga naar het Khao Sok National Park midden in een regenwoud

In het zuiden van Thailand ligt het Khao Sok National Park wat een geweldige bestemming is die je zeker niet mag overslaan. Het ligt in een van de oudste regenwouden ter wereld waardoor er bijzondere watervallen en meren te vinden zijn. Boek een tour om het wildleven te zien. Zo is de kans het grootst om olifanten, verschillende aapsoorten en andere dieren te zien.

Beklim de top in het Doi Inthanon National Park

Vlakbij Chiang Mai vind je een paradijs voor natuurliefhebbers, het Doi Inthanon National Park. Hier heb je de hoogste piek van Thailand. De berg is namelijk 2500 meter hoog. Onderweg naar de top kom je nog een tempel tegen waar je zeker een tussenstop moet maken. Eenmaal boven geniet je van een prachtig uitzicht.

Klim naar de top van het Doi Inthanon National Park
Doi Inthanon National Park

Ontwijk de toeristen in het Sai Yok National Park

Een redelijk onbekend park is het Say Yok National Park. Dit park is op eigen houtje te doen. Huur een fiets en ontdek de watervallen, grotten en de zeer zeldzame dieren die je hier kan vinden. Het is een aanrader om een longtail boat te boeken. Zo zie je hele andere dingen van het park dan als je te voet er door heen gaat.

Meer parels in de wereld ontdekken? Meld je dan aan voor de Voyago.nl nieuwsbrief!

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten