Video: combineer Las Vegas met omliggende nationale parken

Combineer Las Vegas met omliggende nationale parken

Inhoudsopgave

Het ene moment sta je nog in het uitzinnige Las Vegas, een paar uur later hike je in alle rust door Bryce Canyon National Park. Het westen van de Verenigde Staten is ontzettend divers en daarmee het perfecte decor voor een roadtrip.

First Vegas, Last Vegas

Las Vegas is voor de meeste bezoekers het begin- en/of eindpunt van een roadtrip. De stad is namelijk een ideaal vertrekpunt voor een rondreis door het westen van de Verenigde Staten. Wij verblijven er twee nachten in The Palazzo. Net genoeg om een indruk te krijgen van wat voor een wervelwind deze stad is. Voor first timers is een wandeling over de Las Vegas Strip verplichte kost. De bekende hotels zoals New York New York, The Luxor, MGM Grand en Caesars Palace vliegen je om de oren. De ene nog extravaganter dan de andere. Van een ritje in de achtbaan tot een tochtje met een Venetiaanse gondel: te kitsch voor woorden, maar stiekem ook te leuk om niet te doen. Een andere activiteit die leuk kan zijn om aan het programma toe te voegen, is een echte Vegas show. Zoals die van Hans Klok, Cirque du Soleil of zelfs Elton John.

Vegas van vroeger

Even genoeg van de Strip gezien? Ga dan naar het oude gedeelte van Las Vegas, ook wel ‘Downtown’ genoemd. Dit is het oorspronkelijke gokdistrict van Las Vegas met een meer klassieke uitstraling. Maar klassiek wil niet zeggen minder flamboyant, want ook hier vind je nog al wat rariteiten. Vooral op Fremont Street, waar je de Fremont Street Experience kunt beleven. Live muziek op verschillende podia, maar ook straatartiesten, wederom veel casino’s en mensen die wel houden van een verkleedpartijtje: kortom, een hele experience. Als je in een avontuurlijke bui bent, kun je het geheel ook van bovenaf bekijken terwijl je van de SlotZilla zipline afdaalt.

Zoek de rust en ruimte op

Binnen nog geen kwartier rijden we in onze huurauto’s Las Vegas uit. We verlaten dit spektakel voor een ander spektakel, namelijk dat van Bryce Canyon National Park, op zo’n 4 uur rijden van Las Vegas. We arriveren laat op de middag en gaan maar meteen de benen strekken met een adembenemende hike. Eerst aan de top van de canyon, waarbij je zicht hebt op het hele dal en daarna door de canyon zelf, waarbij je omringd wordt door de prachtig rode gesteentes. De hike wordt afgetopt met een stop bij het uitkijkpunt, waar we even alleen maar in stilte kunnen genieten van het gedenkwaardige uitzicht. Om vervolgens een lekkere pizza te eten aan de voet van onze lodge bij Bryce Canyon Lodge.

Een ander uitzicht

Wissel de hikes af met een boottocht, zoals die over Lake Powell in de staat Utah. We stappen aan boord van de boot om Lake Powell en Antelope Canyon vanaf het water te bekijken. Een fijne manier om meer te weten te komen over het landschap en de wijze waarop dit ontstaan is. Later op de middag brengen we nog een bezoek aan de Horseshoe Bend, een niet te missen toeristische trekpleister. Dit enorme gesteente in de staat Arizona heeft zijn naam te danken aan de rivier de Colorado die er in de vorm van een hoefijzer omheen vloeit. De wandeling naar deze bezienswaardigheid is niet gedenkwaardig, maar toch blijft een bezoekje aan dit bijzondere natuurverschijnsel erg de moeite waard.

Hiken 2.0

En dan, als je denkt dat je het mooiste van de West Amerikaanse natuur gezien hebt: Zion National Park. Al vanaf de eerste minuut dat je het gebied inrijdt, sta je versteld van de schoonheid van het landschap. Je wordt omringd door rotsen, wel honderden meters hoog, in verschillende vormen en kleurschakeringen. In Zion National Park zijn verschillende hikes te maken, wij vliegen The Narrows aan. Een wandeling die ons zal meenemen in de gelijknamige kloof, waar het water ons af en toe tot aan het middel heeft gestaan. Speciale waterschoenen, te huren in Springdale, zijn daarom wel aan te raden. Ook eventuele wandelstokken kunnen daar gehuurd worden. De hike is in totaal 24 kilometer lang, maar je kunt zo ver lopen als je zelf wilt, want je loopt gewoon dezelfde route terug.

https://www.instagram.com/p/B7UFvUSBXXH/?utm_source=ig_web_copy_link

For the gram

Je zou denken dan de woestijn rondom Las Vegas niet de meest inspirerende plek is. Een droge bodem, verdorde bomen en dodelijke temperaturen. Toch wist de Zwitserse kunstenaar Ugo Rondinone dit landschap tot een bezienswaardigheid te maken met ‘Seven Magic Mountains’. Een kunstwerk dat bestaat uit felgekleurde rotsblokken en dat ook wel wordt gezien als de kleurrijke Stonehenge. De gedachte hierachter: het natuurlijke en onnatuurlijke samen laten komen. Met als resultaat een van de meest ‘Instagrammable’ plekken van de omgeving en terecht, want het is werkelijk waar een bijzonder gezicht.

Zelf zo’n fantastische rondreis maken vanuit Las Vegas, langs de verschillende nationale parken? Deze, en talloze andere rondreizen door de Verenigde Staten zijn te boeken bij TUI.nl. Liever nog wat extra inspiratie opdoen, met deze vijf tips beleef je het échte Las Vegas!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten