Dit stukje Las Vegas mag je niet missen

Dit stukje Las Vegas mag je niet missen

Inhoudsopgave

Las Vegas: de stad van de spetterende shows, hippe poolparties en de adembenemende Grand Canyon. De bijnaam ‘Entertainment Capital of the World’ heeft deze stad dan ook dubbel en dwars verdiend. Maar er is meer… Laat je inspireren door downtown Las Vegas.

De beroemde Las Vegas Strip, met haar bekende winkelketens, hotels en casino’s, is natuurlijk een must-see tijdens elk bezoek aan deze wereldstad. Maar vergeet ook downtown Vegas niet. Dichtbij bij deze gigantische gokstad ligt de Grand Canyon. Het park met zijn diepe kliffen en rood geblakerde rotsformaties ligt in het Noordwesten van de staat Arizona. Grand Canyon is een van de grootste toeristentrekkers van heel het land en verwelkomt jaarlijks vijf miljoen bezoekers. Het park heeft drie ingangen, het drukst bezochte South Rim, de East Rim en de North Rim. Deze laatste is slechts open van half mei tot november.

De Grand Canyon is onderdeel van het Colorado Plateau waar de Colorado River zich gedurende de afgelopen zes miljoen jaar een weg heeft gebaand door de rotslagen, hierdoor zijn de diepe ravijnen ontstaan. Voor wie zich niet alleen wil vergapen aan de schoonheid van dit natuurlijke wereldwonder, maar het ook wil ervaren zijn er talloze wandelroutes beschikbaar. Voor de beginnende wandelaar is de South Kaibab Trail naar het Ooh Aah Point een aanrader, deze trail geeft wandelaars het idee dat ze midden in de Grand Canyon staan.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten