Klaar voor het EK: ‘s werelds grootste voetbal gemaakt van LEGO

LEGO voetbal

Inhoudsopgave

De grootste voetbal gemaakt van LEGO steentjes is tijdens de corona-lockdown gebouwd door medewerkers van LEGO House in Billund, de geboorteplaats van de beroemde Deense bouwsteen. Schoonmakers, ontwerpers, keukenpersoneel en zelfs de CEO hebben allemaal bijgedragen aan het bouwen van de gigantische bal. Ze verzamelden samen 173.600 klassieke 2×2 LEGO steentjes om de ruim vier meter hoge voetbal te maken.

Voetbal

De voetbal weegt 2,5 ton en is ruim 4 meter hoog. De bal bestaat uit 75 zwart-witte modules, hét klassieke voetbalontwerp volgens de trotse ontwerper en Experience Manager Søren Hansen Hinge: “Het is gebouwd naar het design van de iconische voetbal die iedereen herkent”. CEO Jesper Vilstrup voegt hieraan toe: “De corona-periode is voor veel mensen een moeilijke tijd geweest en ik kan mij niets beters bedenken om ons samen te brengen dan zo’n groot sportevenement – waarbij ik geloof dat Denemarken een kans heeft om heel ver te komen”.

LEGO House

De gigantische voetbal is tot en met de EK-finale op 11 juli gratis te bekijken in de centrale hal van LEGO House, een experience center ontworpen door architect Bjarke Ingels. In het hart van de geboorteplaats van de LEGO steen biedt LEGO House een plek om te spelen en de creativiteit de vrije loop te laten. Daarnaast toont LEGO House het hele verhaal van dit iconische steentje en de vele LEGO sets die hieruit zijn voortgekomen. Daarnaast worden er het hele jaar door wisselende tentoonstellingen gepresenteerd van de beste LEGO projecten wereldwijd.

Feitjes

  • ‘s Werelds grootste voetbal van LEGO steentjes is meer dan 4 meter hoog (4,10 m)
  • Er is in totaal 150 uur aan gewerkt door medewerkers van LEGO House
  • De voetbal bestaat uit 75 losse modules die vervolgens in elkaar zijn gezet 
  • 173.600 2×2 LEGO steentjes werden gebruikt om de gigantische voetbal te maken
  • De complete constructie weegt 2,5 ton
  • De LEGO steentjes alleen wegen 200 kg
Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten