Meeste Nederlanders wil geboekte zomervakantie door laten gaan

Meeste Nederlanders wil geboekte zomervakantie door laten gaan

Inhoudsopgave

Het coronavirus heeft de vakantieplannen van Nederlanders flink in de war geschud. Nu in Nederland en andere Europese landen de maatregelen worden versoepeld, kunnen we langzaam weer aan vakanties gaan denken. Uit onderzoek van reiswebsite Holidayguru onder de community blijkt dat een meerderheid van de Nederlanders wenst de geboekte zomervakantie door te laten gaan.

Met de aangekondigde versoepelingen van afgelopen woensdag gaan Nederlanders zich weer oriënteren op de vakantieplannen voor de komende zomer. Sommige vakantiegangers hadden al een zomervakantie geboekt en wachten nu in spanning af of deze reis nog door kan gaan. Veel Europese landen hebben inmiddels versoepelingen aangekondigd en daarmee is de hoop voor de hard geraakte toeristische sector op het zomerseizoen gevestigd.

65,9 procent wenst geboekte zomervakantie door te laten gaan

Van de Nederlanders die voor de zomer van 2020 al een vakantie heeft geboekt, geeft bijna 66 procent aan deze vakantie graag door te laten gaan. 22 procent van de vakantiegangers zegt niet meer naar het buitenland af te willen reizen deze zomer en 12,2 procent geeft aan dit nog niet te weten. Daarmee blijft de wens om buiten Nederland een vakantie te ondernemen hoog.

Meer dan 80 procent overweegt vakantie in eigen land

Mocht een zomervakantie in het buitenland niet mogelijk zijn, dan geeft iets meer dan 80 procent van de ondervraagden aan een vakantie in eigen land te overwegen. Van de bestaande accommodatietypes zijn vakantieparken het populairst, gevolgd door hotels en bed & breakfasts.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten