In 2020 met 400 km/u met de trein door China

In 2020 met 400 km/u met de trein door China

Inhoudsopgave

De Chinese overheid wil in 2020 nieuwe hogesnelheidstreinen lanceren met een maximale operationele snelheid van 400 kilometer per uur, zo melden Chinese media. Het Aziatische land beschikt reeds over grootste hogesnelheidsspoorwegnet, met de langste hogesnelheidstreinen ter wereld.

China zal volgens planning over 3 jaar de ‘bullet-trains’ klaar zijn voor markten die in lijn zijn met de treinproducent Belt and Road Initiative.

Dankzij deze technologie wordt verwacht dat de treinen de reistijd van passagiers vermindert en het energieverbruik per passagier verlaagt met 10 procent.

Tegen 2020 worden de treinen verwacht de regionale aansluiting te bevorderen en nieuwe zaken voor China en overzeese economieën te creëren, via het Belt and Road Initiative’, aldus Qiao Feng, senior engineer bij de CRRC Changchun Railway Vehicles Co, een dochteronderneming van China Railway Rolling Stock Corp.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten