In 2 uur rechtstreeks naar Londen met de trein

Eurostar: nieuwe treinen op route Brussel-Londen

Inhoudsopgave

Eurostar lanceert de nieuwe e320-trein op de route Londen-Brussel. Deze nieuwe treinen rijden al tussen Parijs en Londen, en vanaf zondag 28 mei officieel ook op de route Londen-Brussel. Een ticket is te boeken vanaf 39 euro voor een enkele reis. De trein rijdt in twee uur naar Londen.

De komst van de nieuwe treinen op het traject tussen Brussel en Londen maakt deel uit van een investeringsprogramma van Eurostar. De nieuwe treinen kunnen 20 procent meer reizigers vervoeren dan de originele treinen.

17 nieuwe treinen
Met de zeventien nieuwe e320-treinen, die interoperabel zijn en dus kunnen rijden op het Europese hogesnelheidsnetwerk tot buiten het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en België, is het bedrijf in de laatste fase van de voorbereidingen voor de lancering van de nieuwe rechtstreekse trein naar Amsterdam en Rotterdam.

Netwerk uitbreiding
Nicolas Petrovic, CEO Eurostar: ‘De vraag naar reizen per hogesnelheidstrein in plaats van per vliegtuig is in opmars, dus wij maken ons op om ons netwerk tot Amsterdam en Rotterdam uit te breiden. De introductie van onze nieuwe, rechtstreekse dienst op deze drukke route betekent een belangrijke groeimogelijkheid voor ons bedrijf.’ De verbinding tussen Londen en Amsterdam is een van de belangrijkste internationale luchtvaartroutes in Europa, met jaarlijks meer dan drie miljoen zakenreizigers en toeristen.

Marjon Kaper, managing director NS International: ‘We zien enorm veel belangstelling en potentieel voor deze snelle verbinding tussen deze topbestemmingen: Londen voor bezoekers vanuit Nederland en Amsterdam en Rotterdam als nieuwe hotspots voor de Britse reiziger.’

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten