Eurostar binnenkort direct tussen Amsterdam en Londen

Eurostar binnenkort direct tussen Amsterdam en Londen

Inhoudsopgave

De eerste directe treinverbinding per Eurostar tussen Amsterdam en Londen is vertrokken. Het gaat nog om een preview, de treinen gaan vanaf 30 april rechtstreeks in beide richtingen rijden. Tickets voor de directe reis van Nederland naar Londen zijn te koop vanaf 11 februari.

Sinds 2018 biedt Eurostar een directe reis aan van Londen naar Rotterdam en Amsterdam. De nieuwe verbinding, rechtstreeks in beide richtingen, zal een moeiteloze reis bieden tussen twee van de meest iconische hoofdsteden van Europa. De ticketverkoop start op 11 februari met ticketprijzen vanaf 40 euro voor reizen vanuit Amsterdam vanaf 30 april en vanuit Rotterdam vanaf 18 mei.

Er zijn momenteel al drie rechtstreekse treinen van van het Verenigd Koninkrijk naar Nederland. De directe heenreis van Amsterdam naar Londen start met twee treinen per dag, met als doel te groeien naar een derde en vervolgens een vierde trein. De trein die de rechtstreekse route officieel zal openen, vertrok deze ochtend om 07:48 uur vanuit Amsterdam Centraal.

Roger van Boxtel, President-Directeur van NS: ‘Brexit of niet, Londen komt vanaf 30 april toch dichterbij. Treinreizigers reizen met Eurostar straks in vier uur van centrum Amsterdam naar hartje Londen. Het succes van de bestemmingen Brussel en Parijs bewijzen het al en daar komt vandaag Londen bij: de duurzame trein heeft de toekomst en brengt Europeanen bij elkaar.’

Eurostar biedt de meest duurzame keuze voor Europese reizen over korte afstand, met een reis tussen Londen en Amsterdam die 80 procent minder koolstof per passagier uitstoot dan een vergelijkbare vliegtuigreis. Door voor Eurostar te kiezen, ondersteunen reizigers ook de herbebossing van Europa: voor elke treinreis die is opgenomen in de Eurostar-dienstregeling wordt een boom gepland.

Cora van Nieuwenhuizen, Minister van Infrastructuur en Waterstaat: ‘De rechtstreekse verbinding maakt de treinreis naar Londen makkelijker en vooral sneller. Controles in Brussel zijn straks niet meer nodig, dat scheelt reizigers al snel een uur reistijd. Zo wordt de trein echt een volwaardig alternatief voor het vliegtuig.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten