Onderwateravontuur in Tunesië: 7 te gekke duikspots

Onderwateravontuur in Tunesië: 7 te gekke duikspots

Inhoudsopgave

De 1250 km lange kustlijn van Tunesië heeft niet alleen mooie stranden, maar de Middellandse Zee zorgt ook voor de beste duikervaringen. Van leren duiken bij goede duikscholen, kantduiken direct vanaf het strand tot spannende wrakduiken op ongekende dieptes: bij deze te gekke duikspots moet je zijn.

Octopus rif, Djerba
Het Tunesische eiland Djerba heeft uitgestrekte stranden, een helderblauwe zee en maar liefst zes geweldige duiklocaties. Aanraders zijn de Sidi Yati grotten en het populaire Octopus rif waar je uiteraard octopussen en veel papegaaivissen spot. Wrakduiken kan ook bij verschillende duikspots, er ligt een aantal Italiaanse schepen voor de kust. Djerba heeft professionele duikscholen die lessen en duiktrips organiseren voor echte Scuba liefhebbers zoals Djerba Plongee.

Takrouna wrak, Hammamet
In de buurt van badplaats Hammamet ligt een aantal verrassende duiklocaties. Beginners gaan naar het niet zo diepe Plage de Sidi Mahrsi. Ervaren duikers kiezen voor het Bouficha wrak of het Takrouna wrak. Het laatste is een Duits schip uit de Tweede Wereldoorlog inclusief een Jeep op het dek dat op ongeveer 22 meter onder de wateroppervlakte ligt. Met een beetje geluk duik je in het gezelschap van nieuwsgierige dolfijnen en grienden!

Rotsachtige duiken, Cap Bon
De noordkust van Cap Bon is steil en rotsachtig, de wateren diep. Hier duiken is alleen geschikt voor ervaren duikers. Tijdens een duik krijg je een kleurrijk panorama voorgeschoteld met murenes, tandbaarzen, koralen tot octopussen. Wrakduiken kan ook in de buurt van Cap Bon. Zo ligt de HMS Manchester voor de kust, een 180 meter lang Brits schip dat zonk op 13 augustus 1942. Een droom van veel wrakduikers, duiken wordt er zo nu en dan toegestaan. Echt een van de meest bijzondere duikspots!

Archeologische vondsten op de zeebodem, Mahdia
In de buurt van havenstad Mahdia, op zo’n 45 minuten rijden vanaf Monastir, kun je onder water op zoek naar archeologisch interessante locaties en wrakken. Het Subway Diving Center Mahdia geeft duikcursussen en organiseert onder meer nachtduiken en wrakduiken met hun eigen rib-boot. Onder water zie je afwisselend rotsformaties, grotten en veel grote geelstaarten (sérioles in het Frans).

Onderwateravontuur in Tunesië: 7 te gekke duikspots

Leren duiken, Port el Kantaoui
Een strandvakantie in moderne badplaats Port el Kantaoui is goed te combineren met een dagje duiken. Bij Centre de Plongée d’El Kantaoui in de haven is een duikuitrusting en wetstuit zo geregeld. De duiken in deze omgeving waarbij je veel tandbaarzen ziet, zijn ook geschikt voor beginnende duikers.

Tunnelduiken, Tabarka
Vijftien kilometer vanaf de kust bij Tabarka kies je uit vijf verschillende duikstekken. Vooral Tunnels Reef is geweldig, hier kun je verspreid over 500 meter door twintig tunnels zwemmen. Ook de serie onderwatergrotten bij la Grotte a Pigeons is populair voor een plons in het water.

Recreatief en wrakduiken, Monastir
Monastir trakteert op maar liefst twintig duiklocaties. Op veel plekken is recreatief duiken mogelijk, met onder water een mix van veelkleurige sponzen, buiswormen, zeeanemonen en krabben. Wrakduiken kan onder meer bij het wrak van de Ribat, 48 meter onder het wateroppervlakte. De laatste is alleen geschikt voor zeer ervaren duikers met een speciale duikuitrusting. Een aantal duikscholen in Monastir organiseert trips hier naartoe.

Ga je duiken in Tunesië en wil je gemakkelijk jouw vlucht en hotel regelen? TUI.nl biedt handige pakketten aan, waarmee je alles in één keer hebt geregeld.

Liever jouw vlucht en hotel los boeken? Vergelijk jouw hotel bij Trivago en boek jouw vlucht voordelig bij TIX.nl.

Vlieg naar TunisOvernacht in Tunis
Vlieg naar DjerbaOvernacht in Djerba
Vlieg naar MonastirOvernacht in Monastir

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten