Ontdek de natuur in de omgeving van Wageningen

Spot wilde dieren in Wageningen

Inhoudsopgave

De natuur in Nederland is prachtig en dat willen we graag laten zien. Zo is Wageningen een gezellige stad waar de natuur altijd dichtbij is. Vanuit het centrum wandel je gemakkelijk naar de botanische tuinen of de Rijn en met de fiets ben je binnen no-time in de Blauwe Kamer of op de Grebbeberg. Voor een uitgebreide wandeling is Het Nationale Park De Hoge Veluwe nog een aanrader.

De botanische tuinen op de Wageningse berg

Op de Wageningse berg ligt het oude landgoed Belmonte. Eind 19e eeuw werd het landgoed gesticht door Thierry Juste baron de Constant Rebecque de Villars. Na de Tweede Wereldoorlog kwam het gehavende landgoed in handen van Wageningen Universiteit en sindsdien vind je hier een botanische tuin. De botanische tuinen zijn één van de grotere in Nederland en het staat vol met prachtige bloemen en bomen. Het is hier heerlijk om te wandelen of te gaan picknicken terwijl je geniet van de zon en de geuren om je heen.

Wandel door de botanische tuinen van Wageningen
De botanische tuinen / Lotte Broers

Genieten van het mooie weer aan de Rijn

Zodra de zon begint de schijnen, gaan de inwoners van Wageningen naar de Rijn. Vandaag de dag gaan er vooral veel mensen naar de Rijn om te wandelen. Er zijn verschillende wandelpaden die je langs de Rijn laten lopen, maar je kunt ook vanuit hier de Uiterwaarden in. ‘s Zomers grazen er koeien op de graslanden en overal hoor je vogels om je heen fluiten. De Rijn is de perfecte locatie voor als je even een korte, maar mooie wandeling wil maken.

Kom tot ruist aan de Rijn
De Rijn / Lotte Broers

Spot wilde dieren bij de Blauwe Kamer

Op de grens met Rhenen vind je het natuurgebied de Blauwe Kamer. De natuur is constant in beweging doordat het water van de Nederrijn vrij spel heeft. Hierdoor is het elke keer weer een andere ervaring. Voor de vogelliefhebbers heb je een vogelkijkhut waar je onder andere aalscholvers, lepelaars en zilverreigers kunt spotten. Met geluk zie je ook nog Gallowayrunderen en Konikpaarden. Er zijn twee korte wandelroutes van 1,2 kilometer en 3 kilometer waarbij je uitkomt aan de Nederrijn.

Ontdek de natuur van de Blauwe Kamer
De Blauwe Kamer / Lotte Broers

Fiets over de Grebbeberg

Net een stukje buiten Gelderland vind je de Grebbeberg, een 52 meter hoge heuvel in Rhenen. De heuvel is vooral bekend door de Slag om de Grebbeberg in mei 1940. De natuur is verbonden met het natuurgebied de Blauwe Kamer in de uiterwaarden. Zo kunnen de Gallowayrunderen en de Konikpaarden bij hoogwater veilig de berg op. Na een drukke dag is het heerlijk om hier een rondje te wandelen of de omgeving te verkennen op de fiets.

Fiets over de Grebbeberg
De Grebbeberg

Maak een uitgebreide wandeling in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

De natuur in Het Nationale Park De Hoge Veluwe is adembenemend. Terwijl je hier wandelt, verrast de natuur je elke keer weer. Zo wandel je door loof-, naald- en gemende bossen, maar ook over heidevelden, stuifzandlandschappen en grasvlakten. Je vindt hier verschillende planten- en diersoorten. Spot bijvoorbeeld de ‘big four’ van het gebied: de edelhert, een wildzwijn, de moeflon en de ree. Wie weet zie je ook een vos voorbij rennen of zie je een boommarter.

Maak een wandeling door de diverse natuur van het Nationaal Park
Het Nationaal Park De Hoge Veluwe / Lotte Broers
Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten