Oostenrijk en Zwitserland: ook in de zomer

Oostenrijk en Zwitserland in de zomer

Inhoudsopgave

Oostenrijk en Zwitserland zijn misschien niet de meest voor de hand liggende bestemmingen voor de zomervakantie. Toch hebben beide landen in dit seizoen veel te bieden. Denk alleen al aan de frisse berglucht, goede service en talloze activiteiten die er te ondernemen zijn. De verkeersbureaus van Oostenrijk en Zwitserland en een aantal aanbieders van reizen naar deze bestemmingen nemen het woord hierover.

Maarten Visser, manager media & communications, Zwitserland Toerisme
‘In het zomerseizoen van 2016 was de Nederlandse markt goed voor 322.701 hotelovernachtingen in Zwitserland, een stijging van 7 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Het totaal aantal hotelovernachtingen in het zomerseizoen van 2016 was ruim 20 miljoen, net zoveel als de dezelfde periode in 2015.

De Zwitserse natuur
Volgens Visser is de nummer 1 reden om naar Zwitserland af te reizen, de natuur. ‘Actief of passief genieten van het indrukwekkende, zeer gevarieerd landschap en de schone berglucht. Daarnaast kiest men voor kwaliteit in alle opzichten, alles is goed verzorgd en geregeld. Wie van een onbezorgde vakantie wil genieten, zit in Zwitserland aan het juiste adres.’

Maar voor welk type reiziger is een vakantie naar Zwitserland vooral geschikt? Visser: ‘Met betrekking tot de Nederlandse markt onderscheiden we vooral de volgende types: natuurliefhebbers, outdoorliefhebbers, attraction tourers.’

Marieke Jansen, retail manager, Oad: ‘Oostenrijk en Zwitserland zijn bij uitstek dé landen voor een busreis vol prachtige excursies, maar ook voor een actieve vakantie zijn er vele mogelijkheden. Een bijzonder gevarieerd landschap met onder andere bergen, groene weiden en meren staat garant voor een enorm natuurschoon.

De afstand vanuit Nederland is goed te doen en veel reizen naar Zwitserland en Oostenrijk hebben gegarandeerd vertrek, wat zekerheid voor de klant en het reisbureau betekent. Met name in Oostenrijk zijn de prijzen redelijk, de brandstof is er goedkoper dan in Duitsland. Naast alle natuurschoon zijn het bestemmingen met veel cultuur en interessante bezienswaardigheden. In de zomer worden talloze (lokale) evenementen georganiseerd.

Zowel families met kinderen als oudere vakantiegangers kunnen hier prima vertoeven. De landen kennen allerlei tradities en je kunt er lekker actief bezig zijn. In de zomer is het vaak mooi weer, maar niet té warm.’

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten