Tahiti: paradijsje in de Pacifische Oceaan

Tahiti: paradijsje in de Pacifische Oceaan

Inhoudsopgave

Tahiti is misschien wel het paradijs op aarde, maar wat heeft het nu wat andere strandbestemmingen niet hebben? Wees klaar om de diversiteit van dit eiland in Frans Polynesië te ontdekken en word in een klap verliefd.

Wie naar Tahiti reist, raakt vooral gefascineerd door het exotische landschap, maar ook door de prachtige bloemen en planten. Het landschap is een combinatie van bergen en strand, met in het binnenland adembenemende watervallen. Laat jij je inspireren door de natuur? Dan is Tahiti jouw droombestemming: kokosbomen, limoen-, mango- en bananenbomen, orchideeën en talloze andere kleurrijke bloemen versieren het eiland. Voor de vogelaars zijn er dertig verschillende kleurrijke vogelsoorten te spotten. Gevaarlijke reptielen zul je bovendien niet snel tegen het lijft lopen, deze zijn vroeger door kolonisten meegenomen.

Het is geen verrassing dat er in dit gevarieerde landschap allerlei activiteiten te ondernemen zijn. Denk aan avontuurlijke watersporten in het kristalheldere water rondom het eiland. Duikers en snorkelaars kunnen genieten van een paradijselijke onderwaterwereld met mooie koraalriffen en je kunt er zelfs schildpadden tegenkomen. Andere populaire sporten op het eilanden zijn surfen, kitesurfen en paddleboarden. Voor iedere sporter is een moeilijkheidsgraad. Zo begeven professionele surfers zich rondom Teahupoo, waar gevaarlijke en hoge golven te vinden zijn. Ook kun je parasailen, jetskiën, kanoën en zeilen.

Ben je niet zo’n waterrat? Ga dan een stuk hiken door de tropische natuur van Tahiti. Je kunt rotsachtige hellingen verwachten, maar ook dromerige valleien met rivieren en watervallen. Stop af en toe bij de botanische tuinen. Een aantal tips: de Orohenaberg (2241 meter), de Aoraiberg (2066) en de Papenoovallei. Als je wilt gaan hiken wordt het wel aangeraden om een gids te regelen, zodat je meer kunt leren over de natuur en cultuur op het eiland. Mocht geen complete tocht willen hiken, dan is het ook mogelijk om een gedeelte met een terreinwagen af te leggen. Blijf op Tahiti dus vooral niet op je verblijfplek hangen, maar trek erop uit om dit paradijsje optimaal te beleven.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten